میانگین کیفیت ۴ نوع نان سنتی استان زنجان در ۴ سال اخیر ، با نمرهی بالای ۸۵ نسبت به سایر استانها در رتبهی برتر قرار دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان ؛ مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان اعلام کرد: بر اساس اعلام نتایج بررسی مرکز پژوهشهای غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران، نان تافتون زنجان با نمرهی ۱۰۰، سنگگ ۹۸، بربری ۹۷/۶ و لواش با نمرهی ۹۵ برای چهارمین سال در صدر استانهای کشور به لحاظ کیفیت نان قرار دارد.
زمانی به نقل از مرکز پژوهشهای غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد : با سنجش کیفیت از نمونههای کشوری در ۴ نوع نان سنتی ، بربری ، سنگک ، تافتون و لواش زنجان ، میانگین نمره ی ۴ سال اخیر ، ۸۵ و ۷۰صدم درصد ثبت شده که در درجهبندی ، نمره خوب قرار گرفته است.
وی افزود:در این ارزیابی ۹۸۳ نمونه از ۴ نوع نان براساس پراکنش جغرافیایی و در ۳۱ استان کشور انتخاب و سپس آزمایش شد که از این تعداد ۱۴۶ نمونه نان سنگک ، ۱۷۹ نمونه نان بربری ، ۳۴۶ نمونه نان تافتون و ۳۱۲ نمونه نان لواش بود.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: در سنجش کیفیت انواع نان سنتی، میانگین کیفیت ۴ نوع نان در استان زنجان نسبت به سایر استانها در بررسی مطلوبتر اعلام شده است.
این گزارش حاکی است، ارزیابی نانهای سنتی در هر ماه و مطابق استاندارد ۲۶۲۸ نانهای سنتی، ویژگیها و روشهای آزمون و مجموع امتیازات ویژگیهای حسی نان از ۶۰ تا ۱۰۰ درجه بندی میشود.