۱۲۰۰ ناشنوا و کمشنوای آملی از خدمات بهزیستی بهره مند هستند.
کبرا اسفندیاریان در مراسم تجلیل از کودکان مرکز جامع توانبخشی خانواده و کودک ناشنوا وکم شنوا نیکان افزود: هر ماه از سوی بهزیستی در قبال ارائه خدمات توانبخشی به ازای هر کودک ناشنوا و کم شنوا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مستمری پرداخت میشود که حدود ۵۰۰ هزار تومان میزان پرداخت مستمری در مقایسه با پارسال افزایش داشته است.
غربالگری ۳ هزار و ۵۷۳ نوزاد آملی
رییس اداره بهزیستی آمل تصریح کرد: در اجرای طرح غربالگری شنوایی در سال گذشته در شهرستان آمل تعداد ۳ هزار و ۵۷۳ نوزاد تازه متولد شده و کودک مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد، ۱۵۰ نوزاد با شک به وجود مشکلات شنوایی شناسایی و برای پیگیری تشخیصی تکمیلی و مداوا به مراکز درمانی تخصصی معرفی شدند.
اسنفدیاریان، هدف از غربالگری شنوایی را کشف هر چه زودتر مشکلات شنیداری در نوزادان و شیرخواران دانست و افزود: در تمامی دستورالعملهای علمی، انجام اقدامات درمانی برای نوزادان مشکوک به کمشنوایی، در سنین زیر سه ماهگی توصیه میشود؛ چرا که پس از گذشت این زمان و عدم مداخله مناسب مهارتهای ارتباطی، درکی و زبانی کودکان بعد از سن ۶ ماهگی به میزان چشمگیری کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: ۱۰۰ درصد تولد در این شهرستان تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان قرار دارند و کارشناس شنوایی سنج موارد مشکوک به شنوایی را در طی یک دوره یک ماهه مورد بازبینی قرار داده و در صورت پاسخ ندادن به اقدامات درمانی آنان را به مراکز درمانی تخصصی برای درمان دقیقتر معرفی مینماید.
وی از جمله مهمترین مشکلات ناشنوایان را نبود رابط، اشتغال، مسکن و کمبود بودجه دانست که از این میان مشکل عمده این قشر را مشکل در برقراری ارتباط و نبودن رابط خواند و یادآور شد: با تربیت و پرورش رابط ناشنوایان و به کارگیری آنان در ادارات میتوان کیفیت و کمیت خدمات به این عزیزان را افزایش داد.
بهره مندی ۵۰ کودک کم شنوا شهرهای مرکزی و غرب مازندران از خدمات نیکان آمل
مدیر مرکز نیکان به عنوان تنها مرکز جامع توانبخشی خانواده و کودک ناشنوا درسطح شهرهای مرکزی و غرب مازندران نیزگفت، این مرکز در شهرستان آمل به عنوان دومین مرکز پس از ساری در مازندران محسوب میشود که خدمات توانبخشی به بیش از ۵۰ کودک از شهرهای آمل، بابل، فریدونکنار، بابلسر، نوشهر، چالوس ارائه میکند.
آناهیتا امینی، خدمات قابل ارائه در این مرکز را شامل خدمات توانبخشی به ناشنوایان از جمله پیشگیری از ناشنوایی و غربالگری شنوایی نوزادان ۳ ماهه تا کودکان ۱۰ ساله اعلام کرد و افزود: خدمات شنوایی، آموزشهای تربیت شنیداری، گفتار درمانی، کاردرمانی ذهنی، روانشناسی، مشاوره وهمه خدمات مورد نیاز به ناشنوایان برای کیفیت بهتر زندگی به این قشر از جامعه ارائه میشود.
بیش از ۶ هزار خانوار معلول در شهرستان ۴۲۰ هزار نفری آمل زیر پوشش خدمات حمایتی اداره بهزیستی شهرستان هستند