توجه، مراقبت و پایبندی به شیوه زندگی سالم در دوران جوانی، موجب کاهش بیماریهای شایع در دوران سالمندی میشود.
او با اشاره به اینکه کاهش توانمندیها و قوای جسمانی در دوران سالمندی میتواند موجب ایجاد برخی اختلالات و بیماریها شود، عنوان کرد: انجام غربالگری و آزمایشهای دوره ای، داشتن فعالیت بدنی منظم، تغذیه سالم و کنترل شرایط اضطراب زای محیطی در داشتن زندگی سالم، نقشی بسیار موثر دارد.
دکتر ایلامی از جمله بیماریهای شایع در گروه سنی سالمندان به اختلالات شناختی، پُرفشاری خون، دیابت، اختلالات گوارشی مانند یبوست، مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آرتروز، پوکی استخوان، مشکلات حفره دهان و دندان و مشکلات تغذیه ای، افسردگی و اضطراب و بی اختیاری ادرار اشاره کرد.
این مقام مسوول در دانشگاه با اشاره به اینکه در همه گیری کووید ۱۹، بیشترین میزان مرگ و میر در گروه سنی سالمندان بوده است، توصیه کرد تا به دلیل داشتن بیماریهای زمینهای در برخی از سالمندان، آنان بیش از دیگران دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
او بیماریهای قلبی عروقی را یکی از علتهای اصلی مرگ و میر در سالمندان برشمرد و گفت: افراد در صورت ابتلا به فشار خون، به طور مداوم با پزشک معالج خود در تماس بوده و مواردی همچون مصرف غذای دارای فیبر، پرهیز از مصرف نمک، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و پایبندی به رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی مناسب را در دستور کار خود قرار دهند.