تا زمانی که از حفظ سلامت دانش آموزان مطئمن نباشیم، مدارس در استان حضوری نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ احسان گوهری راد، مدیرکل آموزش و پرورش گلستان شامگاه امروز در گفتگوی ویژه خبری گفت: آموزش مجازی به هیچ وجه جای حضوری را نمیگیرد و حدود ۱۹ماه است که مجازی بودن آموزش، مشکلاتی را در کیفیت ایجاد کرده است.
گوهری راد افزود: بر اساس دستورالعمل، از سوم مهر، مدارس مناطق روستایی و عشایری زیر ۳۰نفر و کلاسهای کارگاهی هنرستان ها، حضوری شد.
وی ادامه داد: همچنین حضوری شدن آموزش در مدارس استثنایی استان هم در آخرین جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا، به تصویب رسید.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه استقبال از آموزش حضوری، بسیار خوب بود.
گوهری راد اضافه کرد: در حال حاضر آموزش نزدیک به ۷۰هزار دانش آموز در استان، حضوری است.
بازگشایی تدریجی همه مدارس از هفته دوم آبان
وی گفت: با تلاشهایی که شده و میشود، از هفته دوم آبان مدارس کمتر از ۳۰۰نفر و از هفته سوم آبان مدارس بالای ۳۰۰نفر به تدریج بازگشایی میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه بالای ۹۵درصد فرهنگیان دُز اول و ۹۰درصد دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند، تاکید کرد: حضوری شدن مدارس با اولویت حفظ سلامت دانش آموزان، خانوادهها و فرهنگیان است و تا زمانی که از حفظ سلامت دانش آموزان مطئمن نباشیم، مدارس در استان حضوری نمیشود.
گوهری راد افزود: طبق دستورالعمل، تراکم در کلاسها نباید از ۱۵نفر بیشتر شود و اگر تعداد دانش آموزان بیش از این باشد باید زوج و فرد یا شیفتی و هر دانش آموز، حداکثر سه روز در هفته باید سر کلاس حاضر شود.
وی ادامه داد: زنگهای تفریح نیز تقسیم میشود و تا کمترین ازدحام را در کلاسها و حیاط مدارس داشته باشیم.
تصمیم گیرنده نهایی، شورای مدرسه است
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان افزود: رعایت این دستورالعمل حالت اقتضائی دارد و تصمیم گیرنده نهایی، شورای مدرسه خواهد بود.
گوهری راد با بیان اینکه حضور دانش آموز در کلاس الزامی نیست، گفت:، اما از آنجا که آموزش مجازی، نقش مکمل را دارد و نمیتوان به آن اکتفا کرد، دانش آموزی که آموزش حضوری نبیند، دچار اُفت تحصیلی میشود.
وی افزود: خانوادهها میتوانند حضوری به مدارس بروند و از نزدیک، رعایت شیوه نامهها را رصد کنند تا مطمئن شوند.
آموزش حضوری فعلی با آموزش حضوری ۲سال قبل باید متفاوت باشد
ناهید جعفری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز گفت: در حال حاضر خوشبختانه بیماری، تا حد زیادی کنترل شده و به سطح پایینی از بستری و پذیرش روزانه رسیده ایم و امیدواریم که این روند ادامه دار باشد.
دکتر جعفری افزود: آموزش حضوری که مقدمات آن در حال فراهم شدن است با آموزش حضوری ۲سال قبل باید متفاوت باشد. در فضاهای بسته ازدحام نشود و حتما باید از تهویه مناسب و ماسک استفاده و همه شیوه نامههای بهداشتی، رعایت شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به همه افراد ۱۲سال به بالا در استان واکسن تزریق میشود، ادامه داد: جمعیت هدف در استان حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار نفر است که تا کنون نیمی از این جمعیت، دُز اول و حدود ۲۵درصد نیز دُز دوم را دریافت کرده اند.
اکنون بخش زیادی از تزریقات روزانه افراد ۱۲تا۱۸ سال است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: بخش زیادی از تزریقات روزانه ما اکنون افراد ۱۲تا۱۸ سال است و تا کنون حدود ۴۰هزار نفر از این گروه سنی در استان از ۱۵۰هزار نفر، واکسن زده اند که واکسن تزریقی به آنها، سینوفارم است.
خانم جعفری افزود: هنوز شیوه نامهای برای تزریق واکسن به زیر ۱۲سالهها نداریم.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون برای سلامت همه افراد و واکسن از بیماری، بهتر است، تاکید کرد: با واکسن نزدن، خود و اطرافیانمان را به خطر میاندازیم و این مسئولیتی است که در قبال سلامتی خود، اطرافیان و جامعه داریم.