بیش از هزار قطعه ماهی و موجود آبزی دیگر در دریاچه برم الوان بهمئی تلف شدند.
به گفته شهروندان و مردم بومی این منطقه ریختن مواد سمی توسط برخی افراد و گردشگران، استفاده غیرمجاز اداره آب و شرکت گاز از آب دریاچه برای هواگیری لولههای گاز جدیدی که در مسیر شهرستان لنده، دریاچه برم الوان تا روستاهای دور اُفتاده و سرایت موادی همچون سرب و قطعات بازمانده از جوشکاری لولهها و نبود اُکسیژن از مهمترین عوامل تلف شدن این موجودات آبزی است این در حالی است که مسئولان به علت دریافت نکردنِ نتیجهِ آزمایشات گرفته شده از این دریاچه، تاکنون پاسخگو نبودند.
به منظور حفظ اکوسیستم دریاچه برم الوان، این مکان به عنوان اولویت گردشگری بهمئی در آستانه ثبت ملی و پیوستن به کنوانسیون رامسر قرار دارد که این اتفاق در روند ثبت ملی این اثر تاثیر منفی خواهد داشت.
دریاچه برم الوان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، دربخش سرآسیاب یوسفی شهرستان بهمئی است که برای ثبت ملی این دریاچه مطالعات جامع حریم تالاب و همچنین عملیات نشانه گذاری حد حریم این دریاچه توسط سازمان محیط زیست کشور با همکاری صاحبان زمینهای اطراف دریاچه به اتمام رسیده است.
تالابهایی مانند دریاچه برم الوان از موقعیتی بسیار مناسب و ایدهآل برای طیف گوناگونی از پرندگان، حیوانات، گیاهان و انواع گونههای دوزیستان است.
اگر بخواهیم به چند نمونه از ارزشهای اقتصادی این دریاچه در آینده اشاره کنیم باید گفت وجود دریاچهها به خاطر حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری، تأمین آب، آبزی پروری، تولید محصولات کشاورزی (از طریق تأمین آب و عناصر غذایی)، تأمین انرژی، تولید مواد لجنی و گیاهی، حمل و نقل و کاربردهای تفریحی و گردشگری (توریستی) ارزش اقتصادی بالایی پیدا میکنند.
دریاچه برم الوان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، درسرآسیاب یوسفی شهرستان بهمئی واقع شده است.
دریاچه برم الوان در ۱۰ کیلومتری بخش سرآسیاب یوسفی، با مساحتی حدود پانزده هکتار و عمق بین ۱۰ تا ۳۰ متر در ارتفاع بیش از هزار و ۱۰۰ متری زاگرس با تپه ماهورهای بسیار زیبا و جذاب در اطراف خود، چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند.
وجود درختان گز، بادام و بلوط، با وجود پرندگان مهاجری مانند بط، زیباییهای این دریاچه را دوچندان کرده است.
برم الوان یکی از مناطقی است که گردشگران زیادی به ویژه در ایام نوروز از آن دیدن میکنند و فاصله این دریاچه تا شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی حدود ۵۰ کیلومتر است.
سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برای رفاه گردشگران امکاناتی از جمله آلاچیق و سرویسهای بهداشتی در این منطقه فراهم کرده است.