۱۴ متخلف شکار و صید در شهرستانهای محمودآباد، فریدونکنار، آمل، بابل، قائم شهر، کیاسر، میاندورود و بهشهر دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به دستگیری یک شکارچی غیرمجاز به همراه یک قبضه سلاح شکاری در شهرستان محمودآباد گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست فریدونکنار هم حین گشت وکنترل درحوزه استحفاظی، شکارچیان غیرمجاز به همراه ۳ قبضه سلاح شکاری و سایرادوات شکار و نیز در ادامه ۱۵ رشته دام هوایی صید پرندگان را جمع آوری و ۲ قطعه آبچیلک، یک قطعه چنگر و یک قطعه اگرت گرفتار در دام هوایی را رهاسازی کردند.
حسینعلی ابراهیمی افزود: در پی اخبار دریافتی یکی از دوستداران طبیعت مبنی برشکار غیرمجاز در شهرستان آمل، ماموران یگان حفاظت محیط زیست و ماموران نیروی انتظامی این شهرستان با حکم قضایی، منزل یک شکارچی متخلف را بازرسی و ۲ قبضه سلاح شکاری، تعدادی فشنگ، لاشه ۲ قطعه کبک و ۴ قطعه اُردک ماندارین را کشف وضبط کردند.
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: همچنین ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل موفق شدند، در دو ماموریت دیگر ۲ شکارچی غیر مجاز را به همراه یک قبضه سلاح شکاری قاچاق، لاشه یک قطعه حواصیل دستگیر و در ادامه ماموریت ۸ رشته دام هوایی را جمع آوری، ۳ جایگاه استقرار شکارچیان را تخریب و یک قطعه پرنده خوتکا اسیر دردام هوایی را رها سازی کنند.
ابراهیمی، با بیان اینکه ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بابل نیز یک شکارچی را به همراه یک قبضه سلاح شکاری قاچاق دستگیر کردند، از کشف و ضبط ۲ قبضه سلاح شکاری و بازداشت شکارچیان متخلف درحوزه استحفاظی شهرستان قائم شهر خبر داد.
مدیرکل محیط زیست مازندران تصریح کرد: یک متخلف حین شروع به شکار همراه با یک قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ در پارک ملی کیاسر، ۲ شکارچی غیرمجاز به همراه ۲ قبضه سلاح شکاری حین آغاز شکار در شهرستان میاندورود و همچنین یک شکارچی غیرمجاز به همراه یک قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ در شهرستان بهشهر دستگیر شدند.
ابراهیمی، با اشاره به اینکه متخلفان شکار و صید پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند گفت: یکی از دوستداران طبیعت، یک بُهله سارگپه پا بلند زخمی را برای مداوا به اداره محیط زیست شهرستان بهشهر تحویل داده، که پس از یک ماه تیمار و مداوا و در ارتفاعات روستای تازه آباد این شهرستان رها سازی شد.
بیشتر بخوانید: کشف و ضبط لاشه ۳راس مرال، کل وحشی و شوکا
گفتنی است، "سارگپه پابلند" در بیشتر مناطق ایران غیر از مناطق جنوبی مشاهده میشود.
سارگپهها از راسته شاهین سانان و تیره قوشیان بوده و به لحاظ جُثّه از عقابها کوچکتر، اما بسیار شبیه عقابها هستند.
طعمه آنها بیشتر موشهای صحرایی و پرندگان کوچکتر است.
سارگپهها در گروه پرندگان حمایت شده قرار داشته و انواع سارگپه عبارتند از: معمولی، پَرپا، پا بلند، چشم سفید، جنگلی تاجدار و سارگپه کوهی.