ادویه و گیاهانی که ایمنی بدن را تقویت میکنند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، یکی از راههای تقویت ایمنی بدن استفاده از ادویه و گیاهان دارویی مفید است. در این روزها که بحث کرونا داغ است استفاده از این مواد غذایی، ایمنی بدنتان را تقویت کرده و یک عامل بازدارنده در ابتلا به این بیماری و دیگر بیماریهای ویروسی خواهد بود.
رعایت تنوع مهمترین نکته برای داشتن تغذیهای مناسب است.
خوردن تنها یکی از مواد خوراکی بالا، برای تقویت سیستم ایمنی بدن کافی نیست؛ حتی اگر به طور مداوم آن را در رژیم غذایی خود نگه دارید.
بنابراین باید به دز مناسب و توصیه شده مصرف هر کدام از این خوراکیها هم دقت کنید تا از یک ویتامین بیش از اندازه و از مابقی خیلی کم در رژیم غذایی شما نباشد.
علاوه براین، فراموش نکنید تغذیهی سالم تنها یک شروع خوب است. برای محافظت کردن خود و خانواده از بیماریهای مختلف مثل آنفولانزا و سرماخوردگی باید نکات دیگری از جمله واکسیناسیون به موقع را هم رعایت کنید.
ادویهها و گیاهان دارویی که در ادامه آوردهایم نه تنها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده بلکه به سلامت دیگر سیستمها و اندامهای بدن کمک کرده و باعث بهبود و ارتقای سلامت افراد میشوند.
زنجبیل
زنجبیل سرشار از فیتونوترینتهایی است که جینجرول نامیده میشوند، دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی است. این ادویه یک کمککننده عالی در درمان سردردهای میگرنی، آرتریتها و آسم نیز است .
زنجبیل پادشاه تمام کمککنندههای طبیعی به دستگاه گوارش است.
این گیاه دارویی حالت تهوع و استفراغ را تسکین میدهد، معده را آرام میکند و ناراحتیهای ناشی از گاز و نفخ را از بین میبرد.
تحقیقات نشان میدهد که زنجبیل یکی از مؤثرترین درمانهای موجود برای بیماری حرکت، حتی بیشتر از داروهای بدون نیاز به نسخه است.
زنجبیل برای رفع مشکل حالت تهوع در بیماری صبحگاهی در دوران بارداری، حالت تهوع بعد از جراحی و یا حالت تهوع ناشی از عوارض جانبی شیمیدرمانی معجزه میکند.
از آنجا که زنجبیل سرشار از فیتونوترینتهایی است که جینجرول نامیده میشوند، دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی است. این ادویه یک کمککننده عالی در درمان سردردهای میگرنی، آرتریتها و آسم نیز میباشد.
عسل حاوی مادهای به نام پلیفنول است و زنجبیل هم مانند یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکند از این رو ترکیب عسل و زنجبیل عفونتهای دستگاه تنفسی و گوارشی را از بین میبرد.
برای تهیه این مخلوط باید یک چهارم قاشق غذاخوری پودر زنجبیل و یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب جوش بریزند و این محلول را روزانه سه لیوان میل کنند.
دارچین
دارچین ایمنی بدنتان را بالا میبرد. جزء فعال موجود در دارچین که سینامالدئید نام دارد باعث کاهش قند خون، کلسترول تام و تری گلیسیریدها شده و کلسترول خوب را افزایش میدهد.
در واقع دارچین موجب متعادل کردن قند خون در طولانیمدت شده و از جهش ناگهانی و افزایش سریع قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری میکند.
این امر حساسیت بدن شما به انسولین را بهبود بخشیده و ریسک فاکتورهای پیش دیابت را کاهش میدهد. علاوه بر این، این ادویهی فوقالعاده در معالجهی سرطان مفید است؛ زیرا میتواند موجب کند شدن توسعهی خونرسانی به تومورها شود.
خوشمزه و همهکاره، این بهترین توصیف برای دارچین است!
فلفل کائن
کائن یا همان فلفل قرمز نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. از مزایای شگفتانگیز آن میتوان به ارتقای سلامت قلبی عروقی اشاره کرد.
فلفل کائن فشارخون را پایین آورده و مشخص شده است که حتی توانایی توقف کردن حملهی قلبی را نیز دارد!
کائن همچنین موجب رقیق شدن اخلاط شده و عبور و مرور آنها در طول ریهها را تسهیل میکند.
علاوه بر این شما میتوانید هضم و جذب، حالت تهوع یا گاز را با فلفل کائن بهبود ببخشید.
فلفل سیاه
فلفل سیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد و علاوه بر این که به باعث تقویت سیستم ایمنی شما میشود، یک ادویه عالی برای کمک به هضم غذایتان است.
فلفل سیاه کمک میکند تا غذا در امتداد روده بزرگ با سرعت مناسبی که زمان انتقال روده نامیده میشود، حرکت کند و هرچه با سرعت بیشتر و روانتر عبور کند، روده بزرگ شما سالمتر میماند.
قدرت شفابخشی فلفل سیاه ناشی از پیپرینهای موجود در آن است.
پیپرینها همان ترکیباتی هستند که وقتی فلفل سیاه میخورید موجب گرم شدن و افزایش حرارت در بدنتان میشوند.
فلفل سیاه همچنین به پیشگیری و درمان سرطان و کاهش ترکیبات شناخته شدهای که باعث بدتر شدن التهاب در آرتریت میشوند کمک میکند و بدین ترتیب باعث تسکین درد در مبتلایان به آرتروز میشود.
زردچوبه
زردچوبه یک بستهی سلامتی فوقالعاده است.
این ادویهی شگفتانگیز تقریباً در هر زمینهای از پیشگیری از بیماری تا بهبودی آن کارایی دارد.
ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین نام دارد.
این ماده قدرت آنتیاکسیدانی فوقالعادهای دارد که نشان داده شده تقریباً از هر عضوی از بدن انسان محافظت میکند و باعث التیام آن میشود.
زردچوبه از بدن در برابر سرطان، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت، بیماریهای چشمی، افسردگی، مشکلات پوستی و موارد دیگر محافظت میکند.
علاوه بر اینها، تحقیقات دانشگاه Tufts نشان داد که این ادویهی فوقالعاده میتواند از افزایش وزن نیز جلوگیری کند.
ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین نام دارد.
این ماده قدرت آنتیاکسیدانی فوقالعادهای دارد که نشان داده شده تقریباً از هر عضوی از بدن انسان محافظت میکند و باعث التیام آن میشود
ادویه کاری
کاری، یک ادویه رایج در هند است که برای کنترل دیابت، پیشگیری یا درمان بیماریهای قلبی، عفونت، کاهش حافظهی مرتبط با سن و التهاب مورد استفاده قرار میگیرد.
کاری، دارای آنتیاکسیدانهای قدرتمندی به نام آلکالوئیدهای کاربازول است که فقط در برگ آن موجود است و وظیفهی جلوگیری از آسیبهای سلولی که باعث بیماری یا پیری زودرس میشود، را بر عهده دارد.
پونه کوهی
پونه کوهی یک محافظتکنندهی طبیعی از شما در برابر عفونت است. از ترکیبات فعال موجود در این گیاه میتوان به کارواکرول و تیمول اشاره کرد.
این ترکیبات دارای خواص ضدویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی قویای هستند. پونه کوهی به خلاص شدن از شر انگلهای روده، از بین بردن باکتریهای عامل مسمومیت غذایی، بهبود زخمهای گوارشی، آرام کردن تحریکات روده و همچنین بهبود هضم غذا کمک میکند.
پونه کوهی دارای مقدار زیادی مواد معدنی، انواع آنتیاکسیدان، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
آویشن
اگر به یک ضدعفونیکننده نیاز دارید، روغن درمانی آویشن تحت عنوان تیمول همان چیزی است که دنبال آن میگردید.
وقتی تیمول را روی پوست یا غشاهای مخاطی دهانتان میمالید، میکروبها را از بین میبرد. این روغن برای تسکین سرفهها، جلوگیری از پوسیدگی دندانها و پیشگیری از عفونت بسیار مفید است.
نعنا
نعناع دستگاه گوارش شما را ریلکس و آرام میکند و این امر موجب میشود این گیاه برای ناراحتیهای گوارشی و رودهای مانند سندرم روده تحریکپذیر فوقالعاده باشد.
نعناع، سوءهاضمه را تسکین داده و از آنجایی که غنی از منتول است، احتقان بینی و ناراحتی تنفسی را کاهش میدهد و به راحتتر نفس کشیدن شما کمک میکند. این گیاه همچنین باکتریهایی که باعث پوسیدگی دندان و ایجاد پلاک میشوند را از بین میبرد.
نوشیدن دمنوش ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، اسطوخودوس، بارهنگ و عناب نقشی مؤثر در بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا، رفع عفونت سینوسها (سینوزیت) و معده، سرفه و خارج کردن خلط از ریهها دارد.
برای این منظور باید ۳۰ گرم آویشن شیرازی را با ۱۰ گرم از هر یک از این گیاهان و هفت عدد عناب داخل قوری ریخته و پس از اضافه کردن آبجوش به آن صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
هنگام مصرف دمنوش، عسل به آن اضافه کنید، این دَمکرده را میتوان روزانه چهار تا پنج لیوان میل کرد.
سیر
سالهاست که از سیر برای بهرهگیری از خواص درمانیاش استفاده میشود. سیر به دلیل داشتن توانایی کمک به تعادل میکروبهای خوب و بد در میکروبیوم بدن شما به عنوان یک آنتیبیوتیک قوی شناخته شده است. عنصر فعال در سیر آلیسین نام دارد.
تحقیقات جدید نشان میدهد که سیر همچنین با تحریک سلولهای ایمنی خاص و تنظیم ترشح سیتوکینها، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
سیتوکینها مواد شیمیایی طبیعی تولید شده توسط سلولهای ایمنی بدن هستند که به ارتباط برقرار کردن و عملکرد سیستم ایمنی کمک میکنند.
برای دستیابی به حداکثر خاصیت سیر باید روزانه سه حبه بزرگ از آن را میل کنید.
ترکیب سرکه سیب یا انگور محلی، سیر و عسل خاصیت آنتیبیوتیکی قوی دارد.
برای این تهیه این مخلوط سه حبه سیر خام را به شکل ریز رنده و آنها را با یک لیوان سرکه سیب یا انگور محلی و هفت قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید، این ترکیب باید روزانه سه بار هر بار یک قاشق غذاخوری میل شود.
مبتلایان به سرماخوردگی برای رفع مشکلشان باید علاوه بر استفاده از این گیاهان دارویی از مصرف غذاهای حجیم و چرب هم پرهیز کنند.
مصرف همزمان گیاهان دارویی با داروهای آرامبخش شیمیایی، خوابآور، ضد فشارخون و افسردگی ممنوع است، زیرا این گیاهان ممکن است اثربخشی داروهای شیمیایی را افزایش دهند.
بنابراین باید بین استفاده از گیاهان دارویی و مصرف داروهای شیمیایی ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
افرادی که شیمیدرمانی میشوند، مبتلایان به هپاتیت و نارساییهای قلبی و اشخاصی که انسولین تزریق میکنند باید گیاهان دارویی را تحت نظر پزشک استفاده کنند، کودکان زیر سه سال و کهنسالان نیز بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با متخصص طب سنتی مشورت کنند.
اگر فکر می کنید مرکبات دارای بیشترین ویتامین C هستند ، دوباره فکر کنید. در هر اونس ، فلفل قرمز حاوی دو برابر ویتامین C نسبت به مرکبات است. آنها همچنین منبع غنی بتا کاروتن هستند. علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن ، ویتامین C ممکن است به حفظ سلامت پوست کمک کند و بتا کاروتن به سلامتی چشم و پوست شما کمک می کند.
کلم بروکلی دارای ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده است. کلم بروکلی با داشتن ویتامین های A ، C و E و همچنین بسیاری آنتی اکسیدان ها و فیبر ، یکی از سالم ترین سبزیجاتی است که می توانید روی میز غذای خود بگذارید. نکته اصلی حفظ خواص بروکلی ، پختن آن تا کمترین حد ممکن یا استفاده آن به صورت خام است .
از آنجا که بدن انسان ویتامین C را تولید یا ذخیره نمی کند ، برای ادامه سلامتی به ویتامین C روزانه نیاز دارید.
تقریباً تمام مرکبات دارای ویتامین C زیادی هستند و با انتخاب چنین تنوعی ، می توان به راحتی به هر وعده غذایی این ویتامین را اضافه کرد.
وقتی قرار به مبارزه و جلوگیری از سرماخوردگی باشد، ویتامین E بعد از ویتامین C قرار میگیرد. ویتامین E کلید سیستم ایمنی سالم است. این ویتامین جزو ویتامینهای قابل حل در چربی است؛ به این معنی که برای جذب نیاز به چربی دارد. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربیهای مفید هستند. نصف فنجان بادام شیرین، برابر با ۴۶ عدد بادام کامل، تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E را برآورده میکند.
اسفناج نه تنها سرشار از ویتامین C است ، بلکه دارای آنتی اکسیدان ها و بتا کاروتن های زیادی نیز هست ، که ممکن است توانایی ضد عفونی کردن سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد. مشابه با کلم بروکلی ، اسفناج نیز اگر به صورت خام خورده شود ، سالم تر است به طوری که مواد مغذی خود را حفظ می کند. اما ، پخت بسیار کم آن ، ویتامین A را تقویت می کند و باعث می شود مواد مغذی دیگری نظیر اسید اگزالیک آزاد شوند .
ماست می تواند منبع خوبی برای ویتامین D باشد ، بنابراین سعی کنید مارک های تقویت شده با ویتامین D را انتخاب کنید. ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به نظر می رسد دفاع طبیعی بدن ما در برابر بیماری ها را تقویت می کند.
کیوی ها به طور طبیعی پر از مواد مغذی ضروری از جمله فولات ، پتاسیم ، ویتامین K و ویتامین C هستند. ویتامین C سلول های سفید خون را برای مقابله با عفونت تقویت میکند، در حالی که سایر مواد مغذی کیوی بقیه بدن شما را به درستی تقویت می کند.
دانههای آفتابگردان پر از مواد مغذی از جمله فسفر ، منیزیم و ویتامین B-6 هستند. آنها همچنین از نظر ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قدرتمند فوق العاده غنی هستند. ویتامین E در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی از اهمیت برخوردار است. غذاهای دیگر با مقادیر زیادی ویتامین E ، شامل آووکادو و سبزیجات برگ تیره هستند.
چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوید (Flavonoid) دارند که نوعی آنتیاکسیدان است. علاوه بر این چای سبز مقادیری زیادی اپیگالوکتشین گالات (epigallocatechin gallate) یا EGCG دارد که یک آنتیاکسیدان قوی دیگر است. EGCG باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. عملیات تخمیر در تولید چای سیاه میزان زیادی از EGCG را از بین میبرد. در حالی که چای سبز به دلیل عبور نکردن از مراحل تخمیر، EGCG خود را حفظ میکند.