نخستین جراحی کاشت عمقی الکترود در مغز برای درمان اختلال عصبی تیک در بیمارستان امام خمینی ره ساری انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز مازندران؛جراحی کاشت الکترود در مغز (DBS / تحریک عمقی مغز) جهت درمان بیماری سندروم توره یا تیک حرکتی مقاوم به درمان در بیمارستان امام خمینی ره ساری انجام شد.
دکتر سجاد شفیعی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و فوق تخصص جراحی فانکشنال مغز این جراحی را روی یک پسر ۱۳ ساله با موفقیت انجام داد.
این نوع جراحی به لحاظ علمی جزو پیشرفتهترین رخدادهای جراحی دنیا محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
روش DBS در درمان بیماریهای اختلال حرکتی و یا غیر حرکتی مثل پارکینسون، دیستونی، لقوه و ترمور، تورت، وسواس و موارد خاص صرع و تشنج کاربرد بسیاری دارد.
پیش از این، عمل جراحی کاشت الکترود در مغز برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی مازندران جهت درمان یک بیمار مبتلا به پارکینسون با موفقیت انجام شده بود.
سندروم تورِت (به انگلیسی: Tourette's syndrome) یک عارضه عصبی است که به وسیله ترکیبی از حرکات و صداهایِ ناخواسته که به آنها تیک (Tic) میگویند، توصیف میشود. این گونه حرکات تحت کنترل فرد نیست.
شروع این اختلال قبل از ۱۶ سالگی و معمولاً در ۵ سالگی است. تیکها عموماً خطری برای سلامتِ عمومیِ فرد محسوب نمیشوند، هر چند تیکهای حرکتی مانند تکان دادن سَر میتواند دردناک باشد. با این وجود، کودکان و بزرگسالانی که دچار نشانگان تورت هستند، ممکن است مشکلاتی مانند دوری از جامعه، خجالت و کمبود اعتمادبهنفس را تجربه کنند.