شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
این شورا با حضور جمعی از وزرا، نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، فرماندهان نظامی و انتظامی، فرمانداران و جمعی از مقامات و شخصیتهای محلی در سالن دکتر عسکریان دانشگاه یاسوج برگزار شد
طرح آبرسانی به غرب دهدشت بعد از دوازده سال حدود سی درصد پیشرفت فیزیکی دارد
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی با تبریک هفته دفاع مقدس و خیر مقدم به رئیس جمهور و هیات همراه به کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاریخ مردم کهگیلویه و بویراحمد سرشار از رشادت، وفاداری و پایبندی به آرمان های نظام و انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه این استان قبل از جمهوری اسلامی از کمترین عمران و آبادی برخوردار بود ادامه داد: هر آنچه در این استان شاهد هستیم به برکت انقلاب اسلامی است و باید عرض کنم به نسبت جمعیت این استان رتبه اول حضور در جبهه های جنگ را داشته است.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح آبرسانی به غرب دهدشت ۱۲ سال است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است گفت: مردم شهرهای دهدشت، لنده، چرام و لنده قریب دوازده سال است در انتظار بهره برداری از آن هستند.
محمد موحد با بیان اینکه بیمارستان چرام هنوز اندرخم یک کوچه است افزود: سال های سال این بیمارستان رها شده است و امیدواریم به همت دولتمردان کنونی این طرح که انتظار به حق مردم چرام است مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با بیان اینکه سد آبریز همه مراحل آن انجام شده است اما به ما اجازه نمی دهند که از برکات این سد بهره مند شویم گفت: این در حالی است که ۳۵ هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد از مزایای این سد بهره مند می شوند و امیدواریم با عنایت رئیس جمهور مشکلات این سد برطرف و به مرحله اجرا برسد.
وی گفت: امیدواریم این سفر دستاوردهای مطلوبی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد.
از ظرفیت منابع انسانی کهگیلویه و بویراحمد در مدیریت کلان کشوری استفاده شود
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی هم ضمن خیرمقدم به رئیس جمهور و هیات دولت گفت: جادارد از رئیس جمهور به دلیل انتخاب استاندار بومی تشکر کنیم.
وی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد از منابع انسانی متخصص بهره مند است گفت: امیدوارم از این ظرفیت در مدیریت کلان کشوری استفاده شود.
روشنفکر با بیان اینکه این استان مملو از چشمه ها، رودخانه ها، جنگل، مناظر طبیعی و گیاهان دارویی و سرزمینی چهارفصل است اضافه کرد: ظرفیت گردشگری از جمله نعمت هایی است که خداوند در اختیار این استان قرار داده ولی با همه این نعمت ها این استان با چالش هایی زیادی روبرو است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ هزار بیکار در استان وجود دارد و این زیبنده استانی با این همه ظرفیت نیست ادامه داد: در حوزه رودخانه مارون ما سالانه ۳۵۰ میلیون متر مکعب مجوز برداشت داریم و عملا هیچ گونه برداشتی انجام نمی شود.
روشنفکر با اشاره به سدهای سقاوه، آبریز و سادات در این استان اضافه کرد: احداث این سدها می تواند بسیاری از مشکلات بیکاری در این استان را رفع کند و کشاورزی را رونق ببخشد.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون با بیان اینکه تکمیل سد تنگ سرخ به ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد گفت: امیدواریم با لطف رئیس جمهور و هیات دولت این مهم در دستور کار قرار گیرد.
ضرورت توجه به مشکل بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد
سید ناصر حسینی خطاب به رئیس جمهور افزود: سالها قبل دختری به نام هاجر نویدی به دلیل نبود دارو در منطقه قلعه رئیسی جان خود را از دست داد.
وی ادامه داد: این در حالی است که صحبت مسئولان وقت این بود که ما دو نوع شهروند درجه یک و دو داریم و هاجر نویدی شهروند درجه دو است.
حسینی با بیان اینکه مردم کهگیلویه و بویراحمد این روزها در دولت رئیسی شهروند درجه دو دیگر نیستند بیان کرد: وقتی راننده اسنپ در این استان دارای مدرک کارشناس ارشد و خیارفروش دارای دکترای شیمی و راننده آژانس دارای دکترای ریاضی است بسیار خجالت می کشم که چرا از این ظرفیت های علمی برای توسعه استان و کشور استفاده نمی کنیم.
سید ناصر حسینی با بیان اینکه باید فایلی به نام افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در بخش های مختلف هستند ولی آشنا و افرادی که از آنها پشتیبانی کند ندارند باز کرد گفت: تا آنها نیز از خدمات این دولت بهره مند شوند و از نظام جمهوری اسلامی ایران مایوس نشوند.
جواد اوجی وزیر نفت هم با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۳ درصد منابع نفتی کشور و روزانه ۴۶۰ بشکه نفت تولید دارد گفت: با سرمایه گذاری ۲۶۰ میلیون یورویی و راه اندازی سه میدان نفتی می توان این ظرفیت را به ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.
وی با بیان اینکه قول می دهیم در شهریور ماه سال ۱۴۰۲ شاهد بهره برداری از پتروشیمی گچساران باشیم گفت: این طرح بیش از ۸۴ درصد پیشرفت کاری دارد وو ۷۸ درصد کالای ساخت این پروژه از کالاهای ساخت داخل شکل گرفته است.
جواد اوجی افزود: در کنار این طرح خوشبختانه پلی اتیلن دوم نیز استارت خواهد خورد و خوراک پتروشیمی گپساران از خط اتان بیدبلند تامین میشود.
وزیر نفت با بیان اینکه در برخی از استانها طرحهای پایین دست پیشرفت بسیاری خوبی دارد این در حالی است که در طرحهای بالادست هنوز به مرحله اجرا نرسیده است اضافه کرد: تلاش میکنیم توسعه متوازن انجام گیرد یعنی هم طرحهای بالا دست و هم پایین دست به صورت متوازن عملیات اجرایی آنها انجام گیرد.
جواد اوجی با اشاره به اینکه ۸ میدان نفتی و ۱۳ درصد از ذخایر نفتی کشور در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد، گفت: عملیات احداث سه طرح در این استان شامل توسعه و حفظ نگهداشت میدان یک و دو، بی بی حکیمه و سه و چهار گچساران با افزایش تولید ۴۰ هزار بشکه در روز را به زودی شروع میکنیم و بالغ بر ۲۶۰ میلیون یورو حجم سرمایه گذاری این سه میدان خواهد بود.
وی با بیان اینکه به زودی عملیات اجرایی این سه طرح آغاز خواهد شد ادامه داد: این سه طرح تا دو سال و نیم آینده به بهره برداری میرسد.
وی با بیان اینکه ۶۲ طرح در حوزه آموزشی، بهداشتی و رفاهی با اعبتاری بالغ بر ۱۰۴ میلیارد تومان از سوی وزارت نفت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا میشود عنوان کرد: در قالب این طرح ۸۲ روستا به شبکه گاز متصل و ۹۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هزینه لوله کشی گاز آنها به صورت مجانی توسط وزارت نفت انجام میشود.
وزیر نفت گفت: هر سرمایه گذاری که راغب به سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی باشد با دل و جان او را یاری می کنیم و دست او را می فشاریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفت: این استان نسبت به ظرفیت و جمعیت در حوزه صنعت و معدن رشد قابل قبولی ندارد و برای توسعه این بخش همت ویژه می طلبد.
فاطمی امین با اشاره به این در سفر به لنده طرح جاده تشان ـ لنده، بیمارستان این شهرستان و آبرسانی مورد بررسی قرار گرفت افزود: مشکلات این شهرستان در آینده با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرد.
کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت و جمعیت و ۱۰ درصد منابع آبی کشور را دارد
وزیر جهاد و کشاورزی هم با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت و جمعیت کشور و ده درصد منابع آبی کشور را دارد گفت: باغداری از ظرفیت های این استان است لذا برای بالفعل کردن این ظرفیت توسعه باغات دیم در اراضی شیب را مد نظر قرار خواهیم داد و ۷۰ میلیارد تومان برای توسعه باغات دیم تخصیص دادیم.
وی افزود: ۳۵ میلیارد برای توسعه زیرساخت های ۱۵۰ هکتار گلخانه اختصاص داده می شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دامپروری از اولویت های این استان است ادامه داد: خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی برای دامپروری صنعتی در این استان اختصاص دادیم و امیدواریم سرمایه گذاران از این ظرفیت استفاده کنند.
وزیر جهاد کشاورز گفت: با توجه به تداوم خشکسالیها و کاهش علوفه در مراتع و چراگاهها طرح خرید دام مازاد عشایر در استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا و تسریع داده میشود.
وی اضافه کرد: در این طرح افردای که متقاضی خرید و نگهداری دام مازاد عشایر هستند از طریق شرکت پشتیابی امور دام علوفه مورد نیاز آنان را تامین می شود.
ساداتی نژاد اضافه کرد: این افراد با قرار دادی که با شرکت پشتیانی میبندد بعد از پروار شدن، دام به پشتیابی امور دام تحویل داده و یا خود دام پروار شده را به فروش رسانده و با شرکت پشتیابی امور دام تسویه حساب میکنند.
وزیر جهاد کشاورزی از استمهال بدهی عشایر و روستائیان از دیگر دستاوردهای این سفر دانست و گفت: باتوجه به وضعت خشکسالی در کهگیلویه و بویراحمد برای حمایت از قشر مولد جامعه وامهای عشایر و روستائیان استمهال و از طریق بانک کشاورزی اجرا میشود.
وی بیان کرد: تکمیل جاده پاتاوه ـ دهدشت، تکمیل بیمارستان چرام، لنده، آبرسانی به عشایر، معدن فسفات چرام و آهک هیدراته و پتروشیمی دهدشت از مهمترین مطالبات مردم کهگیلویه و لنده بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم گفت: تاکنون ۶۴ درصد مردم واکسینه شدند و وضعیت واکسیناسیون در این استان به خوبی پیش می رود.
عین الله بهرامی با بیان اینکه برخی از شهرهای این استان با مشکل مراکز درمانی مواجه هستند گفت: پروژه دندانپزشکی شهر یاسوج باید تکمیل شود و ضرورت دارد دانشکده داروسازی شهر یاسوج با تکیه بر گیاهان دارویی راه اندازی شود.
بهرامی با بیان اینکه برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی این استان با کمبود نیروی متخصص مواجه هستند افزود: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی این استان باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه دیروز به شهرستان بهمئی سفر کردم ادامه داد: بیمارستان بهمئی ۸۵ درصد تکمیل شده و انشاء الله تا آذر ماه امسال راه اندازی و تجهیز می شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: آبرسانی، اشتغال، حوزه بهداشت و درمان، راه ارتباطی شهرستان بهمئی به لنده و مرکز استان ( یاسوج)،تخصص اعتبار برای رفع کمبودهای آتش نشانی و اطفاء حریق در جنگلها، مراتع و توسعه و تجهیز مراکز ورزشی از مهمترین خواسته های مردم این منطقه بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با بیان اینکه به سه شهرستان بویراحمد، مارگون و دنا سفر کرده ام گفت: دو نکته مهم در این استان وجود دارد این است که این استان به لحاظ نیروی انسانی و طبیعی و خدادادی از میانگین کشوری بالاتر است ولی در برخورداری و رفاه و نرخ بیکاری و فقر در سطح بسیار پایینی قرار دارد.
حجت عبدالملکی مهمترین مشکل مردم این استان را مهاجرت به شهرها دانست و گفت: سال ۶۷ ساختار این استان روستایی بود این در حالی است که در سال ۹۷ این رقم حدود ۲۷ درصد از جمعیت روستایی کاسته شد و این معضلی بسیار بزرگ است.
وی با بیان اینکه حاشیه نشینی مهمترین معضل شهر یاسوج است افزود: با وجود اینکه این استان سرشار از منابع آبی است ولی از نبود آب شرب و کشاورزی رنج می برد.
وزیر تعاون با بیان اینکه باید حول دو محور کار و تامین امکانات رفاهی در این استان تلاش کنیم اضافه کرد: برخی از روستاهای این استان از مدارس کانکسی و کپری استفاده می کنند که با کمترین مبلغ می توان این مشکل را رفع کرد.
وی ادامه داد: با همکاری وزیر جهاد کشاورزی قرار شد گلخانه گیاهان دارویی آموزشی در این استان راه اندازی شود .
عبدالملکی اضافه کرد: در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای ظرفیت های استان را بازبینی و ۱۰ ابرپروژه ایی که می تواند به ایجاد اشتغال و توسعه این استان کمک کند ما تامین مالی می کنیم.
حجت السلام پناهی رئیس حوزه های عملیه کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: این استان در حوزه علمیه نیروها و سرمایه های زیادی را بعد از انقلاب تقدیم انقلاب کردیم این در حالی است که ساختمان های حوزه های علمیه در این استان از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.
وی با بیان اینکه مدرسه علمیه در گچساران تقریبا تکمیل و نیازمند تجهیزات است افزود: در یاسوج هم ساختمان حوزه علمیه کنونی کهنه و مستهلک است .
حجت الاسلام پناهی وضعیت پرداختی طلاب و مبلغان حوزه عملیه بسیار پایین است گفت: از رئیس جمهور تقاضا می کنیم این مهم مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ضمن تشکر از همه مسئولان این استان گفت: امیدواریم خواسته های بحق مردم این استان را برآورده کنیم و مردم احساس کنند بعد از این سفر برخی مشکلات آنها توسط خدمت گذاران آنها در دولت برطرف شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه برطرف کردن مشکلات این مردم اراده ای کیفی و قوی می طلبد افزود: مشکلات این استان در گام اول در کارگروه های کارشناسی شده بررسی شده است و در گام های بعدی بحث توسعه این استان در دستور کار قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد استانی غنی ولی دارای مشکلات و محروم است افزود: این استان از ظرفیت های بزرگی مانند آب، جنگل، مرتع، معدن، نیروی انسانی، گیاهان دارویی بهره مند است ولی عملا به لحاظ توسعه بسیار محروم و همه این ظرفیت ها مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس جمهور مشکلات مردم این استان را جدی دانست و بیان کرد: نرخ بیکاری در این استان ده درصد گزارش شده است و یکی از آسیب های اجتماعی موجود در این استان که زمینه بسیاری از جرائم دیگر را فراهم می کند همین بیکاری است که باید تلاش کنیم این وضعیت را تغییر دهیم و این معضل بیکاری را برطرف کنیم .
وی ادامه داد: بخشی از شهرک های صنعتی در این استان نیمه فعال و بخشی نیز غیر فعال است و من از مدیران می خواهم مشکل صنایع راکد و نیمه فعال را سریعا بررسی و گزارش کنند تا رفع مشکلات آن ها را در دستور کار قرار گیرد.
رئیس جمهور به مشکلات کارخانه قند یاسوج اشاره کرد و گفت: این کارخانه ظرفیت بسیاری بزرگی است که می تواند به زنجیره تولید و اشتغال در این استان کمک کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: از همین تریبون اعلام می کنم باید از سرمایه گذاران و کارفرمایان خصوصا در حوزه اقتصاد به صورت ویژه حمایت شود .
رئیس جمهور گفت: جهاد سازندگی باید یکبار دیگر در کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در روستاها فعال و احیا شود و انشاء الله به زودی احیا می شود تا این گروه های جهادی بتوانند زمینه اشتعال ، تولید، عمران و آبادی را در مناطق مختلف ایجاد کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی با بیان اینکه برای ما بسیار سخت است که جوانی به دلیل مشکلات مالی و بیکاری به مرحله ای برسد که به جرائم خطرناک و آسیب های اجتماعی دچار شود گفت: باید مشکلات و آسیب های اجتماعی این استان به صورت ویژه به صورت کارشناسی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به وضعیت ساخت و ساز در شهر زلزله زده سی سخت گفت: باید همه تلاش خود را به کار گیریم تا مردم این مناطق امسال دیگر طعم سرما را در چادرها نچشند .
رئیس جمهور به وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن دستور داد باید مدارس کپری و کانکسی و منازل و مدارسی که سقف آنها با مشکل مواجه است به صورت ویژه و فوری در دستور کار قرار گیرد و گفت: بدون شک این از آن گونه عملیات هایی که باید در اسرع وقت مشکل آنها برطرف شود.
وی با تشکر از کلیپ تهیه شده توسط صدا و سیما گفت: فقر، بی عدالتی، توزیع ناعادلانه ثروت نه تنها در این استان بلکه در هیچ جای کشور پذیرفتنی نیست و مسئولان باید انرژی خود را بر روی مناطقی هزینه کنند که از توسعه کمتری برخوردار است .
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید عدالت اجتماعی در شهرستان های استان نیز رعایت شود گفت: از ۲۱۷ طرحی که قرار است در این استان اجرا شود ۸ طرح در حوزه راه است و باید از سوی وزارت راه و شهرسازی این مهم در کهگیلویه و بویراحمد مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: مشکل فسفات چرام، مشکلات دیشموک، بیمارستان های این استان ، مدارس کپری و کانکسی، منازلی که سقف آنها با مشکل مواجه است باید به صورت ویژه در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه با دستان توانای مسئولان بسیاری از کارهای سخت قابل انجام است گفت: انشاء الله با وعده وزیر نیرو و تکمیل طرح های نیمه تمام در بخش های مختلف این استان بتوانیم شاهد شکوفایی این منطقه باشیم.
حجت الاسلام رئیسی گردشگری ، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، کشاورزی و دامپروری را از مهمترین ظرفیت های این استان دانست و گفت: ما امیدواریم در آینده نزدیک با کمک مردم و مسئولان شاهد متفاوت شدن شرایط این استان باشیم.
رئیس جمهور ادامه داد: باید از ظرفیت دانشگاهها و هیات های علمی کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه این استان استفاده کنیم.