توانایی هویتی و انتظار جامعه از افراد با سن بیش از ۶۵ سال، جایگاه از کار افتادگی را به جایگاه رشد تبدیل میکند.
دکتر محسنی با بیان این که با افزایش سن افت جسمانی وجود دارد افزود: فضای خردمندی، تجربه، کیفیت زندگی، بهزیستی روانشناختی، هویت منسجم از فاکتورهای جدید سالمندی است.
وی گفت: بر اساس این شاخصه ها، سالمندی دامنه سنی بسیار متغیری را در بر میگیرد و کیفیت زندگی در دوران قبل از سالمندی، میتواند در تاخر یا تقدّم دوران سالمندی نقش اساسی داشته باشد.
مسئول اداره مشاوره اداره کل بهزیستی فارس افزود: بسیاری افراد میتوانند در سنین بیش از ۶۵ سال، کیفیت زندگی همچون زندگی افراد با سن کمتر داشته باشند.
محسنی گفت: تعریف دوره از کارافتادگی برای دوران سالمندی، تعریفی ناقص است، زیرا فردی که به این دوره رسیده، مراحل مختلف زندگی را پشت سر گذاشته و رسیدن به سن سالمندی برای او یک دوره موفقیت و رشد محسوب میشود.
وی به توانمندیهای سالمندان اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از تفکر سالمندی، مرتبط با فرد و بخشی کوچکی از آن مرتبط با جامعه است.
مسئول اداره مشاوره اداره کل بهزیستی فارس افزود: اگر فرد در این مرحله از سن، آمادگی بهتری داشته باشد یا پتانسیلها و استعدادهای این مرحله از رشد در فرد نمود بهتری داشته باشد، قطعا یک فرد سالمند به معنای از کار افتاده نیست.
محسنی گفت: فرد میتواند بر مبنای پتانسیل ها، هویت خود را در سنین بیش از ۶۵ سالگی نشان بدهد و جامعه از او انتظار دارد که توانایی هویتی بهتری را همچون کمک به دامنه سنی پایینتر و انتقال تجارب نسلی، از خود نشان دهد.
مسئول اداره مشاوره اداره کل بهزیستی فارس افزود: با توجه به توانایی هویتی و انتظار جامعه از افراد با سن بیش از ۶۵ سال، باید، جایگاه از کار افتادگی به جایگاه رشدی در این دامنه سنی تبدیل شود.
نهم مهرماه روز جهانی سالمند نامگذاری شده است.