رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر از آغاز برنامه پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با شروع فصل پاییز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، بهروز نجاتی گفت: با توجه به اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری به شدت واگیر و زئونوز بودن آن که باعث تلفات گسترده در پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنار آبزی وحشی شده و فاقد هر گونه علائم بالینی می باشد لازم است تا هر ساله با شروع فصل مهاجرت این پرندگان زیستگاه ها و محل های عبور و تجمع آنها مورد رصد و پایش قرار گیرد تا در صورت مشاهده تلفات و تشخیص این بیماری، بلافاصله از شیوع و انتشار آن جلوگیری و لاشه ها و بقایای به جا مانده از گروههای درگیر به شکل صحیح و بهداشتی معدوم سازی و تمهیدات لازم برای جلوگیری از انتشار آن به سایر پرندگان و خصوصا طیور اهلی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: در اولین پایش صورت گرفته از این بیماری، اراضی و استخرهای شرکت ماهی کارون که یکی از مهمترین زیستگاه ها و محلهای تجمع پرندگان آبزی و کنار آبزی شهرستان شوشتر به شمار می رود، توسط محیط بانان و کارشناسان این اداره مورد رصد و پایش کامل قرار گرفت که خوشبختانه هیچ گونه تلفات و نشانه ای از حضور این بیماری مشاهده نشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر افزود: برنامه پایش این بیماری به صورت منظم و ماهانه از تمامی زیستگاه های آبی این شهرستان صورت خواهد گرفت و در صورت لزوم و امکان سعی بر انجام این برنامه به صورت مشترک با اداره دامپزشکی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالابهای ایذه
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماریهای به شدت واگیر و کشنده در پرندگان و مشترک بین پرندگان و انسان است.
ویروس این بیماری می تواند عفونت حاد تنفسی در انسان به وجود آورده و بسیار حاد و کشنده ظاهر شود. از طرفی احتمال نوترکیبی این ویروس با ویروس آنفلوآنزای انسانی وجود داشته و در صورت وقوع این پدیده قدرت همه گیری و خطرناکی آن تقویت خواهد شد.