بیش از نیمی از باغات استان قم به کشت پسته اختصاص یافته و پیش بینی میشود امسال چهار هزار تن از این محصول در قم برداشت شود.
وی ضمن اشاره به سازگاری درخت پسته با شوری آب و خاک استان، افزود: میزان برداشت پسته طی سالهای مختلف متفاوت بوده و معمولا یک سال بار درختان پسته زیاد و یک سال کم است، بهطور کلی میتوان گفت از هر هکتار باغ پسته ۸۰۰ کیلو پسته خشک برداشت میشود.
وی ادامه داد: شهریور و مهر زمان مناسب برداشت این محصول در قم است و در این مدت کشاورزان ارقام مختلف پسته را از سطح باغات استان برداشت میکنند.
ابراهیمی گفت: ارقام پسته احمد آقایی، اکبری، فندوقی و کله قوچی از جمله ارقام با کیفیتی هستند که در سطح باغات استان کاشت میشود و به دلیل طعم مناسب مشتریان خاص خود را دارد.
وی با اشاره به برخی مشکلات محیطی در تولید پسته، بیان کرد: بارشهای شدید در فصل بهار موجب اختلال در گردافشانی درختان پسته میشود، همچنین گرمازدگی و سرمازدگی شدید محصول باغات پسته استان را تهدید میکند که برای کاهش خسارتهای احتمالی لازم است تا بهرهبرداران آموزشهای لازم را در این خصوص فراگیرند و اقدامات مورد نیاز را به هنگام انجام دهند.
برداشت پسته تا اواخر مهر ماه ادامه دارد و پیش بینی میشود امسال ۴ هزار تن پسته از سطح باغات استام قم برداشت شود.