بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب، ۱۰.۳ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری استان اردبیل در سنین سالمندی قرار دارند.
وی بیان کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب، ۴۷.۴ درصد از جمعیت سالمند استان اردبیل مرد و ۵۲.۶ درصد هم زن هستند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به سکونت بیشترین سالمندان استان اردبیل در شهرستان کوثر و نیر و کمترین سالمندان استان در شهرستان پارسآباد افزود: با افزایش شاخصهای بهداشتی و درمانی، اقتصادی و اجتماعی، هماینک شاخص امید به زندگی و سن سالمندی به حدود ۷۴ سال رسیده است.
وی هدف از تعیین روز جهانی سالمندان را ارزش گذاری به جایگاه والای سالمندان در جامعه و ضرورت توجه به ابعاد l مختلف این دوره از زندگی آنها عنوان کرد و ادامه داد: باید با تکریم سالمندان، در مسیر تامین نیازهای آنها گام برداشت.
دکتر نخستین اضافه کرد: امسال سازمان جهانی بهداشت به علت شرایط و چالشهای سلامت در دوران همهگیری کرونا و به سبب حساسیت خاص دوران سالمندی، شعار این مناسبت جهانی را "بهرهمندی عادلانه همه سنین از فناوری دیجیتال" اعلام کرده است.
وی همچنین گفت: این قشر همواره و به ویژه در شرایط خاص همهگیری بیماری کووید۱۹ از نظر جسم و روان نیازمند توجه بیشتری هستند تا بتوانند این دوران را با پویایی، سلامت و نشاط بیشتری سپری کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تاکید کرد: پیشگیری و مراقبت از کرونا در سالمندان به دلیل آسیبپذیر بودن آنها در برابر این بیماری اهمیت زیادی دارد.
وی بهترین راه پیشگیری از ابتلای سالمندان به بیماری کووید.۱۹ را قرار نگرفتن سالمندان در معرض ویروس کرونا دانست و اظهارکرد: رعایت نکات بهداشتی توسط سالمندان، سبب کاهش شانس ابتلای آنها خواهد شد.
وی با بیان این که سالمندان از نظر سنی به سه گروه سالمند جوان (۶۰ الی ۷۰ سال)، سالمند میانسال (۷۱ الی ۸۰ سال) و سالمند پیر یا کهنسال (۸۱ سال به بالاتر) تقسیم میشوند، افزود: سالمندی دورانی است که دیر یا زود در انتظار همگان است.