واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در کنترل پاندمی کرونا نقش مهمی دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز اظهار داشت : واکسیناسیون کودکان در همه پاندمی ها از آن جهت اهمیت دارد که کودکان هنگامی که به عفونت هایی مثل آنفولانزا و کرونا مبتلا می شوند علائم خفیفی از خود بروز می دهند .
فائزه بختیاری متخصص اطفال تصریح کرد : کودکان ممکن است با بی حالی یا کاهش اشتها علائم عفونت را نشان دهند در حالیکه ناقل ویروس کرونا هستند .
وی افزود: ناقل بودن کودکان خانواده ها را درگیر کرونا خواهد کرد و به همین دلیل است که واکسیناسیون کودکان در مهار پاندمی اهمیت دارد .
وی در رابطه با سن واکسیناسیون خاطر نشان کرد: آن چه در مقالات علمی دنیا پذیرفته شده و در کمیته علمی وزارت بهداشت هم مورد بررسی قرار گرفته ، در حال حاضر تزریق واکسن کرونا برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال مورد تایید است .
بختیاری با بیان این که در حال حاضر واکسن سینوفارم در حال تزریق در مراکز واکسیناسیون می باشد گفت : واکسن سینوفارم توسط وزارت بهداشت برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال پذیرفته شده است و واکسن پاستو کووک ( واکسن مشترک ایران و کوبا ) برای کودکان زیر ۱۲ سال تایید شده که در چند ماه آینده تزریق آن آغاز خواهد شد .
این متخصص اطفال در رابطه با مراقبت های بعد از تزریق واکسن گفت : معمولا ً بعد از تزریق واکسن کودکان دچار تب خفیف ، بی حالی یا کاهش اشتها خواهند شد و توقع داریم این علائم یک تا دو روز پس از تزریق واکسن رفع شود .
وی تاکید کرد : خانواده ها توجه داشته باشند ،در صورتی که علائمی مثل تب بیش از ۳ روز در کودکان طول کشید برای بررسی علائم آزمایشگاهی و بالینی به پزشک مراجعه کنند .
در موردعوارض موضعی تزریق واکسن در کودکان گفت : گرمی ، تورم ، احساس سنگینی در محل تزریق از عوارض موضعی تزریق واکسن است که ممکن است تا ۲ روز پس از تزریق وجود داشته باشد که در این موارد مُسکِن تجویز می شود .
بیشتر بخوانید :واکسیناسیون افراد ۱۲ سال به بالا در خوزستان
وی در پایان یادآور شد : تزریق واکسن کرونا به کودکان در کاهش موارد ابتلا و حفظ سلامت خانواده ها بسیار موثر است .