بیماریهای قلبی عروقی با سالانه حدود ۱۹ میلیون قربانی، نخستین عامل مرگ و میر در دنیاست و در کشور ما هم علت بیش از ۳۰ درصد از فوتها را به خود اختصاص داده است.
دکتر جواد کجوری، برخی بیماریهای زمینهای از جمله دیابت و پُر فشاری خون و عواملی از جمله کم تحرکی، افزایش وزن، مصرف دخانیات، مصرف نمک و روغن زیاد در غذا، استفاده از فست فود و غذاهای فرآوری شده و استرسهای زندگی شهری را از مهمترین عوامل خطرساز بیماریهای قلبی و عروقی برشمرد.
این فوق تخصص قلب، کاهش سن بروز بیماریهای قلبی و عروقی را زنگ خطری برای سلامت جامعه دانست و گفت: در گذشته این بیماری در آقایان در سنین بالای ۴۰ سال و در خانمها در سنین بالای ۵۰ سال دیده میشد، اما امروزه میانگین سن بروز بیماریهای قلبی به کمتر از ۴۰ سال کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه با همه گیری کرونا، ابتلا به بیماریهای قلبی نیز افزایش یافته است، افزود: ابتلا به کرونا به ویژه در مراحل شدید، باعث التهاب ماهیچههای قلب، افت انقباض قلب و دیگر عوارض میشود.
مدیر گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در افرادی که به علت شدت کرونا در ICU بستری میشوند، آنزیمها و درگیری قلب نیز افزایش مییابد.
دکتر کجوری افزود: بیماران قلبی عروقی نیز در صورت ابتلا به کرونا دچار عوارض شدید این بیماری میشوند از این رو این گروه باید با رعایت جدیتر شیوه نامههای بهداشتی هرچه سریع تر نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
وی افزود: معاینات سالانه برای بررسی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی به همه افزاد بالای ۴۰ سال به ویژه افرادی که دارای سابقه خانوادگی این بیماری هستند، توصیه میشود.
اهمیت توجه به بیماریهای قلبی و ضرورت پیشگیری از آن موجب نامگذاری ۲۹ سپتامبر برابر با ۷ مهر به نام روز جهانی قلب شده است. روزی که هر سال با انتخاب یک شعار در دنیا گرامی داشته میشود.
امسال روز جهانی قلب با شعار «قلب هایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» با تاکید بر این نکته که با تغذیه سالم، فعالیت بدنی و دوری از دخانیات قلب خود را با سلامتی پیوند دهیم، برگزار شد.