سخنگوی سازمان انتقال خون ایران از رشد ۵۰ درصدی اهدای خون در اربعین حسینی سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل خبر داد.
دکتر بشیر حاجی بیگی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه در روز اربعین بیش از ۶ هزار واحد خون در کشور اهدا شد، افزود: استانهای مازندران، هرمزگان و گیلان بیشترین میزان رشد اهدای خون را در روز اربعین داشته اند.
وی گفت: همچنین بیشترین میزان اهدای خون در روز اربعین حسینی پس از استانهای نامبرده مربوط به استانهای تهران، آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان رضوی و اردبیل بوده است.
رشد ۷ درصدی اهدای خون در شش ماهه نخست امسال
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران از رشد ۷ درصدی اهدای خون در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
دکتر بشیر حاجی بیگی افزود: توزیع خون و فرآوردههای خونی به مراکز درمانی و بیمارستانهای سراسر کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹/۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی گفت: در شش ماهه اول امسال در کل کشور یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۱۰۶ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه داشته اند که از این تعداد یک میلیون و ۷ هزار و ۵۶ واحد خون اهدا شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران افزود: ۱۴۵۵۵۶ نفر در شش ماهه اول امسال برای بار اول اهدای خون داشته اند.
دکتر حاجی بیگی با اشاره به این که از ۱۰۰۷۰۵۶ واحد خون اهدایی در شش ماهه اول امسال ۴/۴۸ درصد مربوط به اهدای خون بانوان بوده است گفت: بیشترین میزان خون اهدایی در کشور در نیمه اول امسال مربوط به تهران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران افزود: بیشترین میزان رشد اهدای خون در شش ماهه اول امسال نیز مربوط به استانهای قزوین، خراسان رضوی و هرمزگان بوده است.
دکتر حاجی بیگی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد اهدا کنندگان خون در کشور گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد گروه خونی منفی دارند.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش عملهای جراحی و افزایش نیاز به خون و فرآوردههای آن مردم نوعدوست و ایثارگر باید اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون داشته باشند.
حاجی بیگی یادآورشد: کسانی که واکسنهای اسپوتنیک و آسترازنکا دریافت کردند تا دو هفته از اهدای خون معاف هستند و بهبودیافتگان از کرونا نیز میتوانند یک ماه پس از بهبودی برای اهدای خون مراجعه کنند.