مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت گفت: نخستین جشنواره مشارکتهای اجتماعی سلامت، اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد و گردآوری آثار برای این جشنواره از ۱۵ مهر آغاز و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر امیر صادقی مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، درخصوص نخستین جشنواره مشارکتهای اجتماعی سلامت اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درنظر دارد با هدف توسعه مشارکتهای اجتماعی در حوزه سلامت، تکریم و تجلیل از اقشار مشارکتها از جمله خیران، تشکلهای مردم نهاد، گروههای داوطلب، شرکتهای فعال در حوزه csr و گردآوری آثار و تولیدات هنری، فرهنگی، علمی و ادبی در حوزه مشارکت اجتماعی اولین رویداد و جشنواره مشارکت اجتماعی حوزه سلامت را برگزار کند.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد، عنوان کرد: گردآوری آثار برای این جشنواره از ۱۵ مهر آغاز و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.
آقای دکتر صادقی با اشاره به اینکه این جشنواره در بخشهای مختلف برای عموم شهروندان، دانشجویان و دانش آموزان سراسرکشور برگزار میشود به محورهای جشنواره اشاره و خاطرنشان کرد: کار داوطلبی، مسئولیت پذیری اجتماعی، فردی و سازمانی، مشارکت اجتماعی در بحران ها، سرمایه گذاری اجتماعی، مشارکت اجتماعی از منظر دین، اخلاق و موانع موجود در جلب مشارکتهای عمومی از جمله محورهای این جشنواره هستند.
تقدیر از ۵۰۰ خیر شاخص در نخستین جشنواره مشارکتهای اجتماعی سلامت
مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت ادامه داد: اکنون فرصتی پدید آمد که بعد از گذشت یک سال و نیم از آغاز بحران کرونا، از فعالان حوزه مشارکت اجتماعی سلامت قدردانی کنیم. طی یک سال و نیم اخیر شاهد مشارکتهای اجتماعی چشمگیری در حوزه سلامت بودیم و بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان جذب مالی و کمکهای نقدی ثبت شده خیران را داشتیم. همچنین از ۵۰۰ خیر شاخص که در عرصه بحران کرونا در سراسر کشور فعالیت کرده اند هم تقدیر و تشکر خواهد شد.
وی تصریح کرد: در بحران کرونا، فعالیتهای جهادی و داوطلبی را به صورت کار شاخص در بحران کرونا شاهد بودیم؛ تنها در یکی از حوزههای دانشگاهی بیش از ۱۰۰ هزار ساعت کار داوطلبی ثبت شده که این آمار در دنیا قابل ارائه و افتخار است.
آقای دکتر صادقی مطرح کرد: در حوزه مسؤولیت پذیری شرکتها توانستیم حرکتهای شاخصی داشته باشیم و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از آوردههای مشارکت حوزه سلامت تنها از سوی بنگاهها و شرکتهای خصوصی بود که به این حوزه ورود کرده و برای سلامت جامعه هزینه کردند و نشان دهنده تعهد شرکتهای داخلی ما است، زیرا در اوج بحران در کنار مردم بوده و آنها را فراموش نکردند.
اهداف برگزاری نخستین جشنواره مشارکتهای اجتماعی سلامت
مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره توضیح داد: هدف اصلی ما در جشنواره تولید محتوای خوب است؛ علاوه بر تقدیر از بزرگان و فعالان حوزه مشارکتهای اجتماعی بحث تولید محتوا هم دغدغه اصلی و بزرگ است که بتوانیم به محتوای خوب و تأثیرگذار برسیم تا از طریق آن مشارکتهای بیشتر مردمی را شاهد باشیم. هدف اصلی ما ترویج کار داوطلبانه و فعالیتهای جهادی بوده البته در کنار آن ایجاد شفافیت و خلق منفعت مشترک هم برای ما مهم است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در سیستم سلامت کشور به کمکهای همه بزرگان و شهروندان نیاز داریم تا بتوانیم خدمات بیشتر، بهتر و باکیفیت تری را به مردم محروم کشور ارائه دهیم، اظهار کرد: در این جشنواره نشان مسؤولیت اجتماعی شرکتی را به ۱۰ شرکت و سازمان فعال در حوزه مشارکتهای اجتماعی به خصوص در حوزه کرونا تخصیص خواهیم داد.
جوایز برگزیدگان نخستین جشنواره مشارکتهای اجتماعی سلامت
آقای دکتر صادقی افزود: همچنین قرار است نشان ملی فعالان اجتماعی را به افرادی که در حوزه اجتماعی فعالیت دارند، اهدا کنیم.
مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت گفت: به نفرات اول جشنواره دیپلم افتخار، جایزه نقدی، تندیس و لوح تقدیر، به نفرات دوم در هر بخش، جایزه نقدی، لوح و تندیس و به نفرات سوم جایزه نقدی و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
وی تصریح کرد: در کنار همه اهداف نامبرده، فعالیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی را هم در نظر گرفته ایم چرا که معتقدیم فعالیت و مشارکتهای اجتماعی تنها بر پایه و اساس علم شکل میگیرد؛ به همین دلیل مقالات را هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی پذیرا هستیم و ان شاءالله مقالات منتخب در مجله مشارکتهای اجتماعی و سلامت که به زودی چاپ و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت، منتشر خواهد شد.
آقای دکتر صادقی تأکید کرد: همچنین ایدههای نو را پرورش خواهیم داد تا سیاست گذاران در حوزه سلامت بتوانند از آنها استفاده کنند.
مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت با بیان اینکه علاقهمندان برای شرکت در جشنواره از امروز میتوانند آثار خود را در سایت ما به نشانی sphfestival.ir بارگذاری کنند، گفت: بخش نهایی جشنواره به صورت نمایشگاه مجازی برگزار خواهد شد که همه آثار قابل ارائه است و هر تشکل مردم نهاد و مؤسسه خیریهای میتواند با حفظ حق معنوی آثار شما را ارائه و گسترش دهد.
باید جایگاه خود را در رتبه بندیهای جهانی افزایش و بهبود دهیم
وی بیان کرد: این جشنواره از معدود جشنوارههایی است که آثار و برکات آن بعد از برگزاری هم ادامه خواهد داشت و چنین محتواهایی هر روز برای ترویج مشارکتهای اجتماعی حوزه سلامت در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. باید بدانیم هدف از این فعالیتها رسیدن به توسعه پایدار و جلب مشارکتهای حداکثری است.
آقای دکتر صادقی گفت: برغم اینکه فعالیتهای بسیار بسیار خوبی داشتیم جایگاه ما در دنیا خوب نیست و باید هدف مان این باشد که بتوانیم جایگاه خود را در رتبه بندیهای جهانی افزایش و بهبود دهیم. در کشورهایی با رتبه خوب در حوزه مشارکتهای اجتماعی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مردم در فعالیتهای اجتماعی مشارکت دارند.
مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت ادامه داد: امروزه یکی از دغدغههای بزرگ دنیا اجتماعی شدن فرهنگ جامعه است، شاید در چند دهه گذشته همه دولتها به دنبال صنعتی شدن و گسترش مهارت و حرفهها بودند، اما امروزه به این نقطه رسیده اند که نقطه ضعفی به نام اجتماعی شدن در جامعه وجود دارد به همین دلیل به سمت دانشگاههای نسل چهارم رفتند که در کنار حرفه و مهارت، اجتماعی شدن را آموزش میدهند و معتقدند فارغ التحصیل یک رشته انسان متعالی نخواهد شد مگر اینکه مقولههای اجتماعی را در خود تقویت و بتواند در فعالیتهای اجتماعی جامعه محور شرکت کند.
وی با بیان اینکه ان شاءالله در انتهای جشنواره به چنین هدفی دست پیدا کنیم، عنوان کرد: از همه عزیزانی که در این عرصه کنار ما بودند تشکر میکنم.
آقای دکتر صادقی در ادامه با اشاره به مشکلات مربوط به همراه سراها گفت: یکی از دغدغههای ما همراه سراهاست، یک مؤسسه در کشور داریم که فعالیتهای متعددی در این حوزه داشته است و در بیش از ۵ استان همراه سراها شکل گرفته اند و در حال فعالیت هستند.
مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت با بیان اینکه به دنبال این هستیم که مشارکت بیشتری را در این زمینه جذب و خیران را در این حوزه فعالتر کنیم تا چنین همراه سراهایی در کنار یا اطراف بیمارستانها راه اندازی شوند، گفت: ان شاءالله مکاتبات با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را آغاز خواهیم کرد تا امکان راه اندازی مهمانسرا در کنار بیمارستانها محقق شود تا درصدی از تختها به همراهان بیماران اختصاص پیدا کند و ان شاءالله با کمک خیران این دغدغه را رفع کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره حامیان جشنواره نیز توضیح داد: در این جشنواره هم همچون هر رویداد دیگری اگر بخواهیم اثرگذار باشیم نیاز است که حامیان مالی و معنوی خوبی کنارمان قرار بگیرند تا مشارکتها افزایش پیدا کنند. دعوت میکنم از همه فعالان حوزه مشارکتهای اجتماعی که به عنوان حامی مالی و معنوی در کنار ما باشند تا بتوانیم مشارکتهای بیشتری را جذب کنیم.
آقای دکتر صادقی ادامه داد: یک شورای سیاست گذاری در دل جشنواره به وجود آمده است که کمیتههای مختلفی از جمله روابط عمومی، علمی، اجرایی، رویدادها و دانشگاهها در آن فعالیت میکنند و هر کدام یک سرگروه دارند؛ اگر رسانهای به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در حوزههای مختلف بود میتواند با شماره تلفن ۸۱۴۵۵۸۱۹ تماس حاصل کرده و سؤالات خود را مطرح کند.