در شروع سال تحصیلی؛
شهرستان بویراحمد با مشکل فضای آموزشی روبرو است
مدیر آموزش وپرورش بویراحمد: بیشترین کمبود فضای آموزشی مربوط به شهر یاسوج و حومه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر آموزش وپرورش شهرستان بویراحمد گفت: دربویراحمد ۴۵۹ فضا بوده که ۱۶۱ فضا مستعمل، ۱۱۵ فضا تخریبی، ۴۰ فضا پیش ساخته و ۴۳ فضا اجارهای و ۱۲۵ فضای نوساز و فضاهای آموزشی مورد استفاده ۳۶۹ مورد است و بیشترین مشکل و چالش ما در شهر ستان بویراحمد فضا است.کورش دلشاد افزود: آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد ۷۰ هزار دانش آموز دارد که ۴۰ درصد کل دانشآموزان استان را شامل میشود و متاسفانه باید گفت ۴۳ فضای استیجاری داریم به این معنا که باید ۴۳ فضای جدید ساخته شود.
مدیر آموزش وپرورش بویراحمد اضافه کرد: یکی از مشکلات این است که نسبت به جمعیت دانش آموزی نیازسنجی انجام نگرفته که در خود شهر و اطراف کمبود شدید فضا داریم از نجف آباد تا تلخسرو و سرابتاوه با ۱۶ هزار نفر جمعیت به عنوان بزرگترین روستای کشور و سروک و مهریان، مادوان و بلهزار و گوشه و مزدک مشکل جدی فضا داریم.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات نیز مشکلات زیادی دارد، اما این مشکلات نسبت به فضا قابل حل است تعداد ۵ هزار صندلی دسته دار و تعداد ۲هزار نیمکت کم داریم که مکاتباتی را داشته ایم تعداد زیادی صندلی آموزگار، وایت برد و همچنین دستگاه کپی و لپ تاپ نیاز داریم.
دلشاد در خصوص ثبت نام دانش آموزان گفت: کار خوبی انجام شده به جز عده معدودی بقیه ثبت نام کردهاند در ابتدایی تعداد ۷ هزار دانش آموز کلاس اولی خواهیم داشت و در کل دانشآموزان ما ۳۳ هزار نفر است که با غیرانتفاعیها ۳۵ هزار نفر خواهند شد در متوسطه اول در پایه هفتم ۴۷۵۹ دانش آموز پایه هشتم ۱۸۲۱ دانش آموز در پایه نهم ۴۷۳۱ دانش آموز در متوسطه دوم بیش از ۱۰ هزار نفر دانش آموز داریم در فنی حرفهای تعداد ۳۰ هنرستان با ۵۷ رشته تحصیلی داشته و جمع کل هنرجویان ما ۱۹۳۲ نفر است.
دلشاد ادامه داد: تعداد مدارس غیر انتفاعی ۷۵ مدرسه و تعداد دانشآموزان در این مدارس ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر که ۱۸ درصد کل دانش آموزان شهرستان را تشکیل میدهند و از مشکلات ما این است که سال گذشته دانش آموزان زیادی از مدارس غیر دولتی به مدارس دولتی روی آوردند که معضل بزرگی را ایجاد کرد.
وی در خصوص چگونگی تحصیل دانشآموزان در سال تحصیلی جدید گفت: ملاک عمل ما در سال تحصیلی جدید الگوی فعالیت آموزشی تربیتی مدارس در شرایط بیماری کرونا و هماهنگی با ستاد ملی کروناست تا تعلیم و تربیت حرکت موزون داشته باشد و اولیا باید مشارکت جدی داشته باشند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد به نحوه تحصیل در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: مدارس به سه گروه برای بازگشایی تقسیم شدند اصل بر این است که دانشآموزان به صورت حضوری تحصیل کنند، چون در مدرسه به غیر از آموزش وظیفه کارهای فرهنگی و تربیتی را نیز بر عهده داریم.
وی گفت: در گروه اول که خود به دو دسته تقسیم میشوند دسته اول تمامی مدارسی که جمعیت آنها زیر ۱۵ نفر است در مناطق روستایی و عشایری با رعایت دستورالعمل و با فاصله گذاری یک و نیم متری و با مساحت ۲.۲۵ با ماسک و با تهویه باید حضوری شرکت کنند.
دلشاد افزود: دسته دوم دانش آموزان مدارس کمتر از ۳۰ دانش آموز باید ازهفته سوم و چهارم بتدریج حضوری ومی توانند یک روز در میان هر گروه به مدرسه بیاید آموزشهای دیگر هم در کنار آن باشد و از تدریس غیر حضوری نیز استفاده کنند.
وی افزود: مدارس زیر ۳۰۰ نفر و بالای ۳۰۰ نفر دانش آموز هستند که از ابتدای مهرماه فعالیتهای آموزشی و پرورشی آنها در شبکه شاد برقرار است فرم خود ارزیابی و چک لیست بهداشتی شماره یک دارند که مدیر آمادگی برای بازگشایی مدارس را با بررسی همه جوانب اعلام میکند و باید در شورای مدرسه و در شورای سلامت مدرسه تصویب شود در کمیته پروژه مهر شهرستان هم بررسی گردد و مورد تصمیم گیری قرار گیرد.
وی گفت: خوشبختانه همه مدارس ما آمادگی لازم را برای این کار دارند اگر اولیا هماهنگ باشند و همکاری کنند و آمادگی داشته باشند با رعایت کلیه دستورالعملهای بهداشتی در نیمه دوم آبان ماه به صورت ترکیبی آموزش انجام میشود.
دلشاد یادآور شد: کار سخت و سنگین است تصور ذهنی این است که معلمان کاری نکردند، اما این دوره ویروس کرونا کار معلمان را بسیار سختتر کرده است.
دلشاد همچنین به برخی از مشکلات مدارس اشاره کرد و گفت: علاوه بر فضاها و کمبود فضا و فضاهای استیجاری بیش از ۸۰ مدرسه ما مشکل سرویس بهداشتی دارند.