فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در مراسم بزرگداشت چهل و یکمین سالروز دفاع مقدس که به همت دانشگاههای کردستان برگزار شد حضور یافت.
امیر دریادار شهرام ایرانی گفت: در مواجهه با تروریسم دریایی، با حضور موفق و تقریبا دایمی نیروی دریایی ایران و افزایش برد موشکی و پهپادی در آبهای فرامرزی باعث شد تا آمریکای مدعی امنیت، از این منطقه فاصله بگیرد.
امیر دریادار ایرانی افزود: همه اقوام ایرانی در دفاع مقدس تابلوی زیبایی از وحدت اقوام و مذاهب را رقم زدند.
وی با بیان اینکه ایران کشوری تقریباً دریایی است که ۲۸.۴ درصد مرزهای آن را دریا تشکیل میدهد، افزود: نیروی دریایی ارتش در زیر بستر، بستر، بین بستر و سطح دریا و هوا هم با طبیعت و مخاطرات آن و هم با متجاوزان میجنگند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: یکی از کلیدهای توسعه شرق کشور سواحل مکران است که نیروی دریایی از این مسیر مناسب برای ترانزیت کالای کشورهای شمال شرق به بنادر خلیج فارس محافظت میکند.
امیر دریادار ایرانی با بیان اینکه دریا به فرموده مقام معظم رهبری گنج و ذخیرهای است که باید به آن بیشتر توجه شود، اضافه کرد: تمایل کم به استفاده از ظرفیت دریا، منابع غنی داخل کشور است که اگر به فکر آینده هستیم باید به سمت استفاده از این ظرفیت بزرگ برویم.
وی به اهمیت حمل و نقل دریایی اشاره و با بیان اینه سهولت این نوع از حمل نقل بسیار آسانتر از هوا و خاک است، افزود: گنج و ذخیره خواندن دریا از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۶ ما را از خواب بیداری کرد و از آن سال تاکنون تلاشهای بسیاری انجام شده تا محدودههای واقع در مرزهای آبی به ویژه در جنوب و شرق کشور، تقویت و توسعه یابد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به اهمیت اقیانوس هند در معادلات جهانی اشاره و اظهار داشت: جنگ ابرقدرتها به این اقیانوس معطف شده و نیروی دریایی ایران هم با تکیه بر قوای مسلح و شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهیان در این اقیانوس حضور موثری دارد.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از برنامههای نیروی دریایی بر دانشگاهها متمرکز است گفت: دانشگاه نقطه قوتی است که میتواند به حوزه اقتدار دفاعی کشور کمک کند و نیروی دریایی در این راستا توانسته است پیجیدهترین تجهیزات خود را با کمک اساتید و جوانان دانشگاهی آماده و بکار بگیرد.
وی دیپلماسی دفاعی نیروی دریایی را در چند بخش برشمرد و گفت: اعزام ۷۷ ناوگروه به ماموریتهای برون مرزی، حضور در اقیانسوهای آرام و اطلس و دریای مدیترانه و خلیج عدن و بنادر کشورهای جهان (چین، سنگاپور، اندونزی، تانزانیا، آفریقای جنوبی، روسیه، هند، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارش و دریای خزر) و میزبانی از ناوگروههای مختلف از جمله این راهبردهاست.
امیردریادار ایرانی آرامش و امنیت کنونی را مرهون خون شهدا دانست و اضافه کرد: همه اقوام ایرانی در دفاع مقدس تابلوی زیبایی از وحدت اقوام و مذاهب را رقم زدند که با خون همه آنها پرچم کشورمان، امروز در دنیا برافراشته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه همه شرق و غرب حامی و مدافع رژیم بعث عراق بودند افزود: در طول جنگ تحمیلی اجازه ندادیم که دشمن در عرصه دریا حضور داشته باشد و این مقابله تا امروز ادامه داشته است و بعد از آن ماموریت اصلی نیروی دریایی برای حفاظت و بازگذاشتن شاهراههای اقتصادی آغاز شد که با افتخار همچنان ادامه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی نماینده، ولی فقیه در کردستان هم در این مراسم گفت: آنچه که در دفاع مقدس اتفاق افتاد، هویت ایرانی و اسلامی برگرفته از تعهد، تخصص و خودباوری را در بین مردم ایران ماندگار کرد.
مرادنیا استاندار کردستان نیز در این مراسم گفت: انتصاب امیر دریادار ایرانی به سمت حساس فرماندهی نیروی دریایی نشان داد که کُردها میتوانند با تکیه بر شایستهسالاری در کشور نقشی اساسی ایفا کنند و با اتحاد و همدلی هر دشمنی از پای در میآید.
صادقی رییس دانشگاه کردستان نیز دفاع مشروع را از آموزهای دین مبین اسلام برشمرد.
در این مراسم از امیردریادار ایرانی قدردانی شد.