چین از تسلیحات و تجهیزات نظامی الکترونیکی جدید در نمایشگاه نظامی پکن رونمایی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در بحبوحه افزایش تنش میان چین و آمریکا از یکسو و چین و تایوان از سوی دیگر، امروز پکن در یک نمایشگاه نظامی، از تسلیحات و تجهیزات نظامی جدید الکترونیکی رونمایی کرد.
چین به مناسبت برگزاری نمایشگاه هوایی خود موسوم به «اِیرشو چاینا» هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی و هواپیماهای مخصوص جنگ الکترونیک را به نمایش گذاشت. ارائه این سلاحها در بزرگترین نمایشگاه هوایی کشور، در حالی صورت می گیرد که پکن امیدوار است تا سال ۲۰۳۵ نوسازی ارتش خود را به پایان رساند.
گرچه چین از نظر قدرت نظامی با آمریکا فاصله زیادی دارد، با افزایش بودجه نظامی خود که اکنون سه برابر شده است، تلاش میکند این فاصله را کمتر کند. در یک گزارش اطلاعاتی اخیر آمریکا، از افزایش نفوذ پکن که بزرگترین تهدید برای آمریکا توصیف شده، ابراز نگرانی شده است.
از جمله اصلیترین نوآوریهایی که سه شنبه در نمایشگاه هوایی جوهای به نمایش درآمد: یک پهپاد بزرگ WZ-۷ (به طول ۱۴ متر) بود که برای مأموریتهای شناسایی و گشت دریایی در نظر گرفته شده است.
از نظر تولید هواپیمای جنگی نوین نیز چین اکنون یک هواپیمای جنگ الکترونیکی موسوم به J-۱۶D، به بهره برداری رسانده که قادر است سامانههای مخابراتی و پخشهای رادیویی را مختل کند. به گفته کارشناسان به نقل از رسانههای چینی، این هواپیما میتواند به تأسیسات راداری یا سامانههای تشخیص و فرمان هوایی (آواکس) حمله کند.
سونگ ژونگ پینگ، تحلیلگر نظامی چینی به خبرگزاری فرانسه گفت هر دو هواپیمای بدون سرنشین و شکارچی که هم اکنون در خدمت نیروی هوایی ارتش چین هستند "نقش مهمی" در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی ایفا خواهند کرد.
دریای جنوبی چین، بخشی از اقیانوس آرام بهشمار میآید که گسترهای از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر میگیرد. جمهوری خلق چین تقریباً بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخشهایی از آن ادعای مالکیت دارند. همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز و دیگر منابع طبیعی و زیستی آن اختلاف دارند. آمریکا نیز این دریا را جزء آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی کشتیها و زیردریاییهایش در رفت و آمد در این دریا تأکید میورزد. از همین رو، ادعاهای حاکمیتی چین بر این دریا، به طور مرتب با عبور کشتیهای جنگی آمریکایی به چالش کشیده میشود.
دستگاه دیگری که روز سه شنبه در این نمایشگاه ارائه شد: نمونه اولیه هواپیمای بدون سرنشین شناسایی و تهاجمی CH-۶ (برگرفته از کلمه CaiHong به معنای رنگین کمان). به طول ۱۵ متر، با طول بال بیش از ۲۰ متر، است که قرار است پروازهای آزمایشی را در سال ۲۰۲۳ انجام دهد.
طبق گفته طراحانش این هواپیما قادر است در ارتفاع بالا (ده هزار متر)، با سرعت زیاد (۵۰۰-۷۰۰ کیلومتر بر ساعت) به مدت ۲۰ ساعت پرواز کند. این هواپیمای نسل جدید همچنین قادر است رادار، ساز و کارهای شناسایی، موشک یا حتی بمبهای هوا به زمین حمل کند.
همه این هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای مسلح چین اجازه میدهند در مناطقی که قبلاً برای آنها غیرقابل دسترسی بوده، مشاهده کند و حملات خود را انجام دهند.
کلوین وونگ، کارشناس امور دفاعی از شرکت انگلیسی جینز، در گفتگو با خبرنگاران گفت: با توجه به این که کشورهای غربی حاضر نیستند هواپیماهای بدون سرنشین متعدد به سایر کشورها، به غیر از متحدان نزدیک خود، بفروشند چین میتواند این گونه هواپیماها را با قیمتی مناسب به خریداران عرضه کند. در نمایشگاه امسال، تعداد زیادی هواپیمای بدون سرنشین به نمایش گذاشته شده است که نشان دهنده تسلط روزافزون چین به این نوع فناوری نوین است. هواپیماهای بدون سرنشین چینی در حال حاضر توسط چندین ارتش خارجی مانند عربستان سعودی و امارات عربی متحده مورد استفاده قرار میگیرند.
جیمز چار، کارشناس دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور در این باره میگوید جنگنده J-۱۶D نشان میدهد که چین در توان جنگ هوایی خود تا چه میزان پیشرفت داشته است. ما میتوانیم در مورد پیشرفت قابل توجهی که چین در این مدت به دست آورده است صحبت کنیم، زیرا این امر به ارتش چین از نظر جنگ الکترونیکی هوایی در دفاع از اهدافی که دارای قابلیتهای مهم دفاع هوایی هستند، برتری میدهد. .
اما به گفته بسیاری از کارشناسان، چین هنوز از آمریکا عقب است. این مسئله به ویژه در زمینه تولید پیشران هواپیماهای نظامی و تعداد ماهوارههای ارتباطی لازم برای انجام عملیات نظامی هوایی، محسوس است.
جاستین برانک، تحلیلگر در شرکت انگلیسی یونایتد سرویسز، معتقد است هرچند پکن نمیتواند واقعاً قدرت خود را فراتر از سرزمین اصلی چین نشان دهد، چین از ساز و کار دفاع هوایی و دریایی معتبری برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا برخوردار است. چینیها در نزدیکی پایگاههای خود، نسبت به آمریکاییهایی که از آنها خیلی دور هستند، برتری دارند. چین همین حالا نیز از نظر نظامی و قدرت هوایی و دریایی به نقطهای رسیده است که در این منطقه آمریکا را با چالش جدی مواجه میکند.
علاوه بر تولیدکنندگان تجهیزات نظامی، نمایشگاه جوهای بازیگران اصلی تولید هواپیماهای غیرنظامی جهان مانند بوئینگ و ایرباس را گرد هم آورده است.
این نمایشگاه طبق برنامه قبلی، قرار بود در پایان سال ۲۰۲۰ برگزار شود که به علت شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، برگزاری آن به تعویق افتاد.