مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خشکسالی امسال و تبعات ناشی از آن موجب کاهش ۲۵درصدی تولید محصول آلو در باغهای این استان شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمد میری افزود: سطح زیر کشت آلو در استان هفت هزار و ۸۴۹هکتار است که از این سطح هفت هزار و ۱۴۰هکتار بارور و در دایره محصولآوری است.
وی ادامه داد: میزان تولید محصول آلو در سال گذشته در استان بیش از ۶۲هزار تُن و متوسط عملکرد در واحد سطح حدود هشت کیلو و ۷۰۰گرم در هر هکتار بوده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بر این اساس خراسان رضوی جایگاه نخست را در بین استانهای کشور از نظر سطح زیر کشت و تولید گونه آلو دارد.
میری افزود: زبرخان، نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه به ترتیب مهمترین شهرستانهای تولید کننده محصول آلو در استان هستند.
او ادامه داد: در سالهای اخیر تولید محصولات باغی و مقاوم به تنش ها به دلیل محدودیتهای منابع آبی استان و سیاستهای الگوی کشت و از طرفی درآمدزایی بالا نسبت به محصولات زراعی توسط بهره برداران بخش کشاورزی با استقبال زیادی مواجه شده و هرساله سطح و تولید آنها رو به افزایش بوده است.
میری گفت: به این ترتیب آمار سطح زیر کشت و تولید آلو در ۲سال اخیر در استان روندی افزایشی به خود گرفته که این خود نشان دهنده گرایش تولید در بخش کشاورزی استان به سمت محصولات باغبانی و ارزآور نظیر آلوست.
او ادامه داد: شهرستانهای نیشابور و زبرخان با سه هزار و ۶۰۰هکتار باغ آلو، حدود ۴۸.۷درصد سطح زیر کشت آلوی استان و حدود ۵۰درصد تولید این گونه درختی را به میزان بیش از ۳۲هزار تُن دارا هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: شهر "خرو"، مرکز شهرستان زبرخان از اصلی ترین تولیدکنندگان محصولات باغی در سطح کشور است و آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و به همین خاطر با لقب "پایتخت آلو بخارای ایران" شناخته میشود.
میری افزود: حدود ۴۰درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری رسیده و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل میشود.