مدیرکل انتقال خون مازندران: سهم بانوان از اهدای خون در استان به پنج درصد رسیده که باز هم اندک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ،مدیرکل انتقال خون مازندران با اشاره به اینکه با کمبود شدید فرآوردههای خونی روبرو هستیم، از مردم خواست تا با اهدای خون، مراکز انتقال خون را در تأمین فرآوردههای خونی ۴۷ مرکز درمانی و بیماران خاص یاری کنند.
ذوالفقار تقوی با اشاره به افزایش سن اهدای خون، افزود: سن اهدای خون تا دو هفته قبل حداکثر تا ۶۵ سال بود، اما اکنون به ۷۰ سال رسید و افراد بالای ۷۰ سال نیز در صورت تأیید گروه پزشکی میتوانند اهدای خون داشته باشند.
او سهم بانوان استان را در اهدای خون پنج درصد اعلام کرد و گفت: اگر این سهم به ۱۰ درصد برسانیم بسیاری از مشکلات کمبود فراورده خونی در استان حل میشود.
مدیرکل انتقال خون مازندران افزود: شرایط اهدای بانوان تفاوت چندانی با مردان ندارد شرایط عمومی شامل سن ۱۸ تا ۶۰ سال و وزن بالای ۵۰ کیلو گرم است و مردان ۴ بار در سال خون اهدا میکنند در حالی که بانوان تنها ۳ بار مجاز به این کار هستند.
تقوی با اشاره به باورهای غلط بانوان در اهدای خون، گفت: بانوان فکر میکنند که کم خون هستند و اهدای خون سبب ضعف آنها میشود، اما طبق مستندات تنها ۲۰ درصد بانوان کشور دچار کم خونی هستند و تست هموگلوبین و مشاوره با پزشک اهدا سبب میشود این افراد از اهدای خون معاف شوند.
او با اشاره به بیماران تالاسمی، سرطانی، پیوندی، نوزادان و مادران باردار گفت: خیلی از این بیماران تنها با مصرف خون اهدایی مردم قادر به ادامه زندگی هستند و رسالت سازمان که تأمین خون سالم و کافی برای نیازمندان است بدون داشتن داوطلبانی که انگیزههای خداپسندانه و نوعدوستانه دارند، ممکن نیست.
او با اشاره به اینکه مراکز اهدای خون در اربعین حسینی نیز میزبان اهدا کنندگان و مردم بوده است، گفت: نیاز به خون همیشگی و مستمر است، زیرا عمر فرآوردههای خونی محدود است.