راه آهن فرعی در چین که مسیر ارتباطی بیابانی استان سینکیانک چین با سایر مناطق را ۱۰۰۰ کیلومتر کوتاهتر میکند به مرحله بهره برداری رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، راه آهن فرعی در چین که مسیر ارتباطی بیابانی استان سینکیانک چین با سایر مناطق را ۱۰۰۰ کیلومتر کوتاهتر میکند به مرحله بهره برداری رسید.
کار احداث اولین خط آهن فرعی جهان در بیابان منطقه سینکیانک چین روز دوشنبه به پایان رسید.
کار ریل گذاری در راه آهن «هوتان - رووکیانگ» در صحرای تکلیمکان، بزرگترین صحرای چین، که از سال ۲۰۱۸ آغاز شد علیرغم سردی هوا و یخبندان با تلاش بسیار ادامه یافت و تکمیل شد. دما در این صحرا تا منفی ۲۰ درجه سانتیگراد کاهش مییابد.
این خط آهن به طول ۸۲۵ کیلومتر از منطقه خودمختار سینکیانگ عبور میکند و قرار است قطارهایی با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت از روی آن عبور کنند. کوتاه شدن ۱۰۰۰ کیلومتر مسافت حمل و نقلی یک استان در چین با سایر مناطق از اهمیت اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است.
یکی از بزرگترین مشکلات این پروژه شن و ماسههای روان و جاری در بیانانهای این منطقه بود که سطح صحرا را پوشانده است. در همین راستا مقامات برای حفاظت از این خط آهن، به بیابان زدایی و کاشت درخت روی آورده اند.
شن روان یکی از مشکلات اصلی این پروژه محسوب میشد و دولت برای رفع این مشکل همچنین اقدام به احداث پلهای هوایی طولانی کرده است که در بیابانها این منطقه مشهود هستند.
دولت چین برای رفع محرومیت این منطقه علاوه بر احداث راه آهن اقدام به استخراج نفت و انرژی هم کرده است.