با وجود بلاتکلیفی در نتیجه انتخابات پارلمانی آلمان، ارزش شاخص سهام بورس فرانکفورت افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، ارزش شاخص سهام بازار بورس فرانکفورت آلمان، Dax، که سهام شرکتهای مهم صادراتی این کشور در آن در هر روز کاری ارزش گذاری و خرید و فروش میشود در معاملات امروز یک و هفت دهم درصد افزایش یافت. در معاملات حدود ساعت ۰۷:۲۵ به وقت گرینویچ، ارزش شاخص سهام بازار بورس فرانکفورت آلمان با یک و هفت هم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۱۵۶۷۱ واحد رسید.
بر اساس نتایج موقت اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات، چپگرایان میانه حزب میانه گرا سوسیال دموکرات آلمان به رهبر اولاف شولتس ۲۵.۷ درصد از آرا را به دست آوردند که کمی جلوتر از اتحادیه محافظه کار حزب محافظه کار اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان به رهبری آرمین لاشت است که ۲۴.۱ درصد آراء را از آن خود کرده است. در طول فعالیتهای این حزب سابقه نداشته است که این حزب تا این اندازه آرای کمی به دست آورد.
این شکاف کوچک بین دو حزب اصلی نشان دهنده مذاکرات طولانی برای تشکیل دولت است. یورگ کرومر، اقتصاددان ارشد کومرتسبانک Commerzbank، در این باره به گزارشگر اعزامی خبرگزاری فرانسه گفت: از نظر تجاری، بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان از این که اتحاد چپ نتوانسته اکثریت خود را تأمین کند، احساس آرامش میکنند.
به نظر میرسد که در واقع حزب چپ افراطی Die Linke با کسب ۵ درصد آرا در روز یکشنبه در کنار سبزها و حزب میانه گرا سوسیال دموکرات آلمان وارد دولت شود. با توجه به این نتایج تغییر به چپ در سیاست اقتصادی بعید است.
هولگر اشمیدینگ، اقتصاددان برنبرگ، هم در این باره میگوید: خطرات شدید افزایش مالیات قابل توجه، مقررات سختتر، تغییر اصلاحات و محدودیت اجاره بهای مسکن با نتایج به دست آمده مرتفع شده است. در واقع، تصمیم در مورد تشکیل دولت بعدی باید با مشارکت سبزها (۱۴.۸ درصد آرا) و حزب حزب دموکرات آزاد آلمان انجام گیرد که یازده و نیم درصد آراء به دست آورده است. این دو حزب باید با حزب میانه گرا سوسیال دموکرات آلمان دولت ائتلافی سه حزبی را تشکیل دهند.
مبارزه با تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین، حفاظت از محیط زیست، گذار دیجیتالی و خطرات ژئوپلیتیکی چالشهای اصلی دولت آینده دوران پسا مرکل است.
دیوید فولکرتس-لاندائو، اقتصاددان ارشد در دویچه بانک، میگوید: تیم آینده در قدرت با چالش مضاعف تعیین نقش بین المللی جدید آلمان و یافتن تعادل مناسب بین اقتصاد بازار و یک دولت قوی و حاکم روبرو خواهد شد.
زیگفرید روسورم، رئیس لابی صنعت BDI در این خصوص هشدار میدهد که با توجه به نتیجه نامشخص انتخابات، صنعت آلمان اکنون انتظار حداکثر مسئولیت را از سوی همه احزاب سیاسی کشور دارد که به باور وی به جای انجام مانورهای تاکتیکی باید به فکر اولویتهای اقتصادی و مالی کشور باشند.
محافل تجاری آلمان امیدوارند که مذاکرات برای دولت آینده به تعویق نیفتد، به ویژه اینکه آلمان ریاست گروه ۷ را در سال ۲۰۲۲ بر عهده خواهد داشت.
در پایان انتخابات قبلی در سال ۲۰۱۷، ائتلاف بزرگ فعلی تا بیش از شش ماه بعد تشکیل نشد و منجر به فلج سیاسی در آلمان، به ویژه در مورد مسائل اروپایی شد.