عشق به امام حسین (ع) و یارانش، کوچک و بزرگ نمیشناسد و هرکس در هر سنی هم که باشد در ایام سوگواری عزاداری سید و سالار شهیدان در عزاداریها یا شرکت و یا محافلی برگزار می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سلام بر حسین، سلام بر اربعین، در کوچه پس کوچه های شهرم در شب اربعین سالار شهیدان (ع) مهمان مجلسی شدم که سرشار از عشق به حسین (ع) بود.
اینجا خیابان نرجس شهر بیرجند، کوچه بقیه الله 5 ، حسینه کوچکی که میزبانان آن گرچه کوچک اند اما دلهایی بزرگ دارند و پر از بصیرت.
می گویند مراسم ما به صورت سنتی است و سعی کردیم سینه زنی گذشتگان را احیا کنیم.
فاصله ها رعایت شده و 13 نفری می شوند ، همه ماسک زده اند و کتاب دعا به دست در حال قرائت زیارت عاشورا هستند.
4 ساله ، 6 ساله ، 9ساله تا 16 ساله در این هیئت کوچک حضور دارند.
یک طبقه از منزلشان وقف امام حسین(ع) کردند، بانی نوجوانی 16 ساله است.
عشق به حسین (ع)
سید ابوالفضل می گوید: بیش از 6 ماه است این هئیت کوچک را در خانه خود راه اندازی کردم تا به اتفاق دوستانم که نمی توانیم به علت شرایط کرونایی در مجالس شلوغ شرکت کنیم در این مکان با تعداد اندک عشق خود را به خاندان عصمت و اطهارت نشان دهیم.
وی افزود: هر هفته برنامه های مذهبی مختلف در این مکان برگزار می کنیم و تعدادی از دوستان خود را به مجلس دعوت می کنم.
دیگری 6 ساله و از کودکان همسایه است که برای عزاداری آمد است و می گوید: از اول محرم به عشق امام حسین(ع) برای عزاداری به این مکان می آیم.
آزادگی و ایستادگی
محمد صالح هم 8 سال دارد و می گوید: از کودکی در مراسم های امام حسین (ع) شرکت می کنم و آمده ام تا بگویم راه ایشان که همان آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم است ادامه بدهم.
راه اندازی حسینه در خانه
خانم رضوی هم می گوید: سید ابوالفضل با دوستانش عاشق اهل بیت (علیهم السلام ) است و وقتی پیشنهاد راه اندازی حسینه را در طبقه ای که استفاده نمی کردیم داد مورد استقبال من و پدرش قرار گرفت و خوشحالم از اینکه فرزندم در این گونه راهی قدم گذاشته است.
همانند سید ابوالفضل و دوستانش در کوچه به کوچه این شهر نوجوان و کودکان هستند که این روزها گرچه نمی توانند در کربلا باشند اما به گونه ای عرض ارادت خود را به ائمه اطهار(علیهم السلام ) نشان می دهند.
اینجا خیابان نیروی هوایی بیرجند در همسایگی خیابان نرجس ، هیئتی کوچک که بانیان آن هم یکی از نوجوانان محله است.
محمد رضا که 15 سال دارد می گوید: از اول محرم این هئیت را راه اندازی کردیم و شب چهارشنبه هر هفته مراسم مذهبی برگزار می کنیم.
علی رضا دیگر نوجوان این محله است که او هم به کمک هئیت آمده است. او می گوید: قرار است روز اربعین مراسم کوچکی در منزل خود به یاد امام حسین(ع) و یارانش برگزار کنند.
پخت غذاهای نذری
اینجا هم خیابانی در همان نزدیکی خانه سید ابوالفضل و محمد رضا، خیابان دولت بیرجند است تعدادی از کودکان و نوجوانان برای کمک به سنت دیرینه همسایه شان آمدند آن هم برای پخت حلیم.
صدای قل قل دیگها به گوش می رسد، در حیاط آشپزخانه ای بزرگ است برای پخت غذاهای نذری که دیگهای زیاد گواه ، غذاهای زیادی است که در گذشته در آنجا پخت میشد و حالا به علت شرایط کرونا به 3 دیگ کاهش یافته است.
تعدادشان کم است و به 10 نفر نمی رسند، همانند سالهای پیش از کرونا شلوغ نیست، می گویند امسال کروناست و برای رعایت دستور العمل های بهداشتی سعی کردیم تعدادی کمی دعوت کنیم.
میراثی از گذشته
امیرحسین 11 ساله است و می گوید: در گذشته مادربزرگ و پدر بزرگم که در قید حیات بودند نذری می دادند و حالا که چند سالیست نیستند ما این سنت را ادامه می دهیم.
وی می گوید: اگر چه امسال فقط 4 نفر از دوستان و خانواده ما هستیم اما سعی کردیم با وجود کرونا با جمعیت کم برگزار کنیم تا سنت گذشتگان ما حفظ شود.
پیمان هم که 9 سال دارد می گوید: تا اذان صبح به اتفاق پدرم بیدار هستم و به او در پخت غذای نذری کمک می کنم .
هر روز، روز حسین است و رسم رفاقت با حسین (ع)، حسینی بودن است و در راه حسینی ماندن است، موضوعی که کودکان و نوجوان
با شیوع کرونا و ممنوعیت برگزاری اجتماعات به شیوههای پیشین عشاق اهلبیت (ع) بهمنظور جلوگیری از افزایش آمار ابتلا به کرونا و در عین حال گرامیداشت یاد امام حسین (ع) و یاران شهیدشان، نوع جدیدی از عزاداری را ابداع کردند.
مردم خراسان جنوبی هم با شرکت در «هر خانه، یک حسینیه»، منازلشان را به مناسبت عزای حسینی و سوگواری ماه محرم و صفر سیاهپوش و به صورت دسته های کوچک عزاداری کردند که نقش کودکان و نوجوانان بیش از بزرگان پر رنگ است.
تهیه کننده: زهرا فلاحی نسب