از پوستر فیلم مستند قرارسرخ در مراسمی که در شهرستان کنگاور برگزار شد رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه،
مهدی ربانی نژاد افزود: طی فراخوان انجام شده و از بین آثار رسیده، سه فیلم به مرحله نهایی راه یافتند که روستای فش به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: روستای فش به دلیل بهره مندی از تعزیه سنتی روستایی و همچنین داشتن یکی از بزرگترین میدانگاههای روباز تعزیه ایران، تولید ساز و آلات موسیقی، داشتن بیش از ۵۰کارگاه تولید سازهای سنتی و نمایشگاههای متعدد به عنوان روستای نمونه در زمینه گردشگری و روستای ملی سازهای سنتی معرفی شده است.
آریان پور کارگردان فیلم مستند قرارسرخ نیز با اشاره به این که مستند قرار سرخ در سی دقیقه و با موضوع تعزیه کهن روستای فش تولید شده است گفت: قدمت و اصالت تعزیه روستای فش و علاقه مندی مردم برای ایفای نقش در آن، مولفههایی است که در تولید این اثر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که فیلم مستند قرار سرخ برای شرکت در جشنواره خراسان جنوبی پذیرفته شده و رایزنی برای پخش آن از شبکههای سراسری در حال انجام است گفت:اقدام مردم روستای فش در برپایی تعزیه سنتی بسیار قابل توجه است و امیدواریم این فیلم بتواند به معرفی بیشتر این روستای هدف گردشگری کمک کند.
محمدرضاعظیمی از تعزیه خوانان به نام کنگاوری و از اعضا گروه بزرگ عاشورائیان نیز در این مراسم گفت:سنت تعزیه در روستای فش بنا به اسناد معتبر بیش از ۱۵۰سال قدمت دارد.
وی با اشاره به این که این هنر در طول سال و به مناسبتهای مختلف اجرا میشود گفت:شاخصترین برنامه تعزیه در روستای فش و آنچه باعث شهرت این روستا شده، مراسم بزرگ تعزیه سوم امام در روز دوازدهم محرم هرسال است.
عظیمی تعزیه فش را از شاخصترین اتفاقات فرهنگی در شهرستان کنگاور و استان کرمانشاه دانست و گفت:حرکت اسرا، آتش زدن و غارت خیمهها و دفن پیکرهای مطهر شهدای کربلا از جمله پردههایی است که در تعزیه سوم امام در روستای فش به نمایش درمیآید.
او به ثبت ملی این مراسم هم اشاره کرد و یادآور شد:در راستای ایجاد دفتر تعزیه در روستای فش و برگزاری کنگره سالانه تعزیه در شهرستان کنگاور، تلاشهایی از سوی اداره فرهنگ و لرشاد اسلامی استان در حال انجام است.
فرماندار کنگاور نیز روستای فش را از برترین روستاهای کشور در زمینه فرهنگ و هنر خواند.
فرزاد الماسی با اشاره به این که مراسم تعزیه، هرسال با حضور بیش از ده هزار نفر از ارادتمندان مکتب اهل بیت از شهرها و استانهای مختلف کشور برگزار میشود گفت: گسترده شدن سفره نذری مردم این روستا در دوازدهم محرم، از نکات قابل توجه این مراسم است.