کاربران فضای مجازی با هشتگ حسن زاده آملی، درگذشت این عالم ربّانی و سالک توحیدی را تسلیت گفتند.
به گزارش گروه مجازی خبرگزاری صدا و سیما، علامه حسن حسنزاده آملی که صبح شنبه سوم مهر به دلیل عارضه ریوی در بیمارستان امام رضا (ع) آمل بستری شده بودند، دیشب دار فانی را وداع گفتند.
پیکر پاک و مطهر آیتالله حسنزاده آملی در روز دوشنبه و همزمان با اربعین حسینی در آمل تشییع میشود.
مرحوم استاد حسن حسنزاده آملی (متولد ۱۳۰۷ش) مشهور به علامه حسنزاده، فیلسوف و عارف شیعه ایرانی. ایشان آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد. همچنین برخی از مهمترین آثار فلسفی و عرفانی، چون اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است.
مهدی الهی قمشهای، علامه شعرانی، علامه طباطبایی و سید محمدحسن الهی از استادان ایشان بودند. علامه حسنزاده آملی، آثار فلسفی و عرفانی مهمی مانند شرح منظومه، اشارات، اسفار اربعه و شرح فصوص قیصری را در دورههای متعدد تدریس کرد.
ایشان همچنین حدود ۱۷ سال به تدریس ریاضیات و هیئت مشغول بود.
مرحوم علامه حسنزاده آملی، کتابهایی چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساندند.
پس از درگذشت ایشان، کاربران فضای مجازی با هشتگ حسنزاده آملی یاد و خاطره این عالم برجسته را گرامی داشتند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نوشت: علامه حسنزاده آملی عمر پربرکت خویش را صرف تعظیم امر خالق و شفقت با خلق نمود و با بذل علم بیپایاب خویش، جانهای آگاه را از دریای معارف الهی سیراب کرد.
فقدان آن آفتاب تابان عرفان و فلسفه و پیشوای اهل زهد و ورع برای جامعۀ علمی بهخصوص حوزههای علمیۀ جبرانناشدنی و خسارتبار است.
علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب در رشته توئیتی نوشت: رحلت علامه آیتالله حسن حسنزادۀ آملی، داغی سوزان بر دلهایمان برجا گذاشت.
این مرد الهی که بحر معارف الهیه از علوم حصولی و شهودهای حضوری بود، با هستی و قلم و بیان عطرآگین و جذاب خویش قلوب انسانها را در دنیای مدرن اما غفلتزدۀ معاصر، بهسوی نفحات روحانی الهی هدایت میکرد.
وی در توئیت دوم نوشت: جوانان میتوانند با مطالعۀ «الهینامه» از محتوای جذاب آن بهره بگیرند و دانشجویان و طلاب با خواندن «دروس معرفت نفس» از برهان دقیق او مستفیض گردند.
فلسفۀ او پشتیبان عرفانش، و دریافتهای باطنی وی گواهی بر صدق نظرورزیهایش بود.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نوشت: رحلت فقیه عالی قدر و اندیشمندبزرگ، فیلسوف انقلابی، یاردیرین انقلاب و رهبری، عالم ذوفنون، سلطانالعارفین، سالک الی الحق و عارف بالله، حضرت ایتالله العظمی علامه حسنزاده آملی رابه محضرمقدس امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری، علمای اسلام و همه شیفتگان و دلبستگان انقلاب تسلیت عرض میکنم.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نوشت: اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شی
عروج ملکوتی عارف واصل حضرت آیت الله حسن زاده آملی موجب تاسف و تألم گردید. بی شک وفات بزرگانی همچون حضرت علامه بیش از هرچیز تلنگری برای ماست تا یادمان باشد که در این دنیا چقدر زود دیر میشود!
یاد عزیزش گرامی و راهش پر رهرو
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی نوشت: ای مسافر ابدی! توشه باید به فراخور سفر باشد.
ثلمهای در قبیله عالمان و عارفان که به زودی جبران نخواهد شد.
علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رشته توئیتی نوشت: بسم الله الرحمن الرحیم وَبَشِّرِ الصَّابِرِين الَّذينَ إِذَا أَصابَتْهُم مُصِيبَة قَالُوا إِنَّا لِلَّه وَإِنَّا إِلَيْه راجِعون اطلاع حاصل شد دانشمند معظم، حضرت علامه حسنزاده آملی، در آستانه اربعین شهادت آقا اباعبدالله الحسین(ع)، دعوت حق را لبیک و به دیدار معبود شتافتهاند. (۱)
وی در توئیت دوم نوشت: اینجانب با نهایت تاثر و تاسف قلبی، فقدان آن محقق پیشکسوت، عالم ربانی و فقیه صمدانی را که از اوتاد و ارکان و اکابر حوزههای علمیه و مفاخر ایران اسلامی و جهان تشیع بودند، به حضور حضرت بقیةالله الاعظم(عج)، رهبر فرزانه انقلاب و ملت فهیم ایران، خصوصا مریدان و شاگردانش، ... (۲)
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیت سوم نوشت: تعزیت و تسلیت عرض میکنم و از درگاه خداوند مهربان برای آن خادم اهل بیت(ع)، رحمت واسع و موانست با امیر علم و بیان، علی(ع) و برای همه مصیبتدیدگان، علیالخصوص بیت مکرمش، صبر جمیل و اجر جزیل، مسالت مینمایم. (۳)
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم نوشت: روزهای پر سوز و سوگ است، هنوز به اربعین علامه حکیمی نرسیدیم که از فقدان استاد آیتالله #حسن_زاده_آملی در بهت و اندوهیم.
گرچه در دو نحله بودند، اما هریک نمایهای از دانایی و میراثبانی و ادبدانی و عزت حوزه و دینداری.
خداوند این دو بزرگمرد را با سالار شهیدان محشور فرماید.