سیستان و بلوچستان در 55 سال اخیر، 21 سال کم بارش داشته که 10 سال آن از دهه 80 به بعد روی داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب، گفت: سال زراعی 1400-1399 با مجموع 35.6 میلی متر باران به پایان رسید و سومین سال کم باران استان در 55 سال اخیر رقم خورد.
محسن حیدری افزود: بررسی ها نشان می دهد که در این دوره آماری تمام چهار نوع خشکسالی «هواشناسی»، «کشاورزی»، «هیدرولوژیکی» و «اجتماعی-اقتصادی» در سیستان و بلوچستان روی داده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: ادامه سه نوع خشکسالی محیطی سبب وقوع خشکسالی اجتماعی - اقتصادی می شود که معیشت و زندگی طیف وسیعی از افراد جامعه را که اقتصاد خانواده آنها وابسته به منابع آب است تحت تأثیر قرار می دهد.
حیدری گفت: گسترش حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ نظیر زاهدان، چابهار و ایرانشهر یکی از آثار و پیامدهای خشکسالی اجتماعی - اقتصادی است که در پی کوچ مردم روستاهای بی آب رخ داده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: سال زراعی که گذشت، تغییرات خطرناک تری هم در بارش استان مشاهده شد و جای پربارش ترین و کم بارش ترین فصول سال استان تغییر کرد.
وی گفت: در حالی زمستان، پربارش ترین فصل سال در استان است که بارش های مونسون این الگوی پنجاه ساله را بهم زد و سبب شد تا امسال تابستان پر بارش ترین فصل شود.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: تابستان امسال حدود 50 برابر زمستان گذشته در استان باران بارید