همایش استانی پاکسازی غار بتون و کوهنوردی در ارتفاعات منطقه حفاظت شده کمرسرخ سرایان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، در این همایش با تشکیل دو تیم، محوطه درونی و بیرونی غار بتون توسط شصت
غاربتون فنیترین و عمیقترین غار شرق کشور است که در حاشیه منطقه حفاظت شده کمر سرخ قرار دارد و به عنوان اثر طبیعی ملی توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به شناسایی ۴۵ غار در خراسان جنوبی شده گفت:غار بتون سرایان از جمله عمیقترین غارهای استان و غار چنشت نیز از حیث کشف آثاری متعلق به هزارههای دوم و سوم پیش از میلاد از جمله ظروف سفالی و نیز آثاری متعلق به دوران اسلامی در این غار از ارزش حفاظتی بالایی برخوردارند.
اکبری گفت: کوهنوردان و طبیعت دوستان جزو بهترین همیاران افتخاری محیط زیست هستند و با توجه به حضور در طبیعت و مناطق بکر و با اجرای کارهای نمادین فرهنگی مانند پاکسازی طبیعت از زباله و نریختن زباله در طبیعت بهترین نقش در فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست را دارند.
وی با توجه به نقش سمنها در توسعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست، جای یک سمن مردمی رسمی در حوزه محیط زیست را در سرایان خالی دانست و خواستار تشکیل یک گروه سمن مردمی در این حوزه شد.
شعار امسال روز غار پاک "اکتشاف، شناخت و حفاظت از غارها" است که به اهمیت شناخت غارها و نقش آنها در کارکرد اکوسیستمها میپردازد.