۲۵ درصد از تروریستهای خارجی که برای الشباب در سومالی میجنگند، اتباع انگلیسی هستند.
وی افزود: ابتدا جورج بوش پسر، نیروی زمینی ارتش آمریکا را به سومالی فرستاد و سپس باراک اوباما، جنگ پهپادی را در آن کشور براه انداخت و دونالد ترامپ هم حملات پهپادی را ضد سومالی شدت بخشید. آمریکا ادعا میکند بیشتر افرادی که در این حملات کشته میشوند تروریست هستند و غیرنظامی در میان آنان نیست. اما باور این ادعا دشوار است چرا که از دیدگاه نظامیان ارتش آمریکا، هر جنبندهای در خاک سومالی، تروریست به شمار میآید. پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) این جنایات را در سراسر جهان مرتکب میشود و سپس نقش قربانی را بازی میکند و با پرداخت هزینههای سرسام آور، فیلمهایی میسازد که در آن جای شاکی و متهم عوض شده است؛ و اینگونه افکار عمومی آمریکا را فریب میدهد تا همچنان از دلارهای مالیاتی شان برای جنگ افروزی و ماجراجویی در دیگر کشورهای دنیا بهرهمند شود. به همین ترتیب هنگامی که دولت ترامپ پیشتر در سال جاری میلادی، نظامیان آمریکا را از سومالی خارج کرد در واقع آنها را به پایگاههای نظامی دیگری منتقل ساخت که در همان نزدیکی در جیبوتی و کنیا واقع شده اند و حملات شان را از آنجا طراحی و اجرا میکنند.
بنابر اعلام سازمان ملل بیش از دو و نیم میلیون نفر از مردم سومالی بر اثر اشغال سومالی آواره شده اند
او گفت: سازمان ملل اعلام کرده دست کم ۷۵۰ هزار تبعهی سومالی هم اکنون به کشورهای همسایه پناه آورده اند و بیش از دو و نیم میلیون نفر هم در داخل آن کشور آواره شده اند. شمار مهاجران و پناهجویان سومالیایی در مقایسه با سال ۱۹۹۰ میلادی با افزایشی دوبرابری به بیش از دو میلیون نفر افزایش یافته است. برنامه توسعهی سازمان ملل میگوید میزان فقر در سومالی در مقایسه با سال ۱۹۶۰ میلادی به شدت افزایش یافته و بیش از ۷۰ درصد کودکان در آن کشور هم اکنون زیر خط فقر قرار دارند. کشور آفریقایی سومالی پس از چندین قرن استعمارگری انگلیسیها و چندین دهه دخالت و حضور نظامی ارتش آمریکا، هم اکنون در وضعیتی این چنین اسفناک به سر میبرد. اوضاع در سومالی هیچ ارتباطی با اقدامات بشردوستانه یا ضد تروریستی دولتهای غربی ندارد بلکه علت اصلی حضور و اشغالگری آمریکا همان است که امپراطوریهای ایتالیا و انگلیس در پی آن بودند و تنها میخواستند منافع اقتصادی و راهبردی خودشان را تامین نمایند.
گرفتاری سومالی نتیجهی طرحهای امپریالیستی دولت آمریکا است
وی تصریح کرد: سومالی در دماغهی خلیج عدن واقع شده و دروازهی ورودی به دریای سرخ به شمار میآید. بسیاری از کشتیهای باربری، نفت کشها و ناوهای دیگر کشورهای جهان باید از آبهای سرزمینی سومالی بگذرند و کالاهای ارزشمندی را به کشورهای غربی منتقل کنند. این کشور همچنین دارای ذخایر سرشار اورانیوم و نفت است و در سایهی جنگ نیابتی کشورهای غربی در سومالی و دیگر کشورهای آفریقایی با هدف دست اندازی و تصاحب منابع سرشار آنان هیچگاه پایان نخواهد داشت. مشاوران نظامی ارتش آمریکا در ۵۰ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی حضور دارند، اما حتی جنگ طلبان تشنه به خون و نومحافظه کارانی همچون سناتور لیندسی گراهام و سناتور چاک شومر هم در سال ۲۰۱۷ ادعا کردند از حضور دست کم هزاران نظامی آمریکایی در کشور نیجریه بیخبر هستند. گرفتاری سومالی در نتیجهی طرحهای امپریالیستی و بی پایان دولت آمریکا بوجود آمده و محصول به اصطلاح جنگ واشنگتن ضد تروریسم است و نشان میدهد که همهی این مسائل به کجا خاتمه پیدا میکنند.