سیاست وزارت جهادکشاورزی توسعه کشاورزی تجاری است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، رئیس سازمان کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه نحوه اجرای کشاورزی قرار دادی در استان با اشاره به سخنان وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه لازمه اجرای اصلاح الگوی کشت در کشور، کشاورزی قراردادی است، گفت : این استان در این زمینه با دارا بودن 5 کارخانه تولید قند و شکر جزو استانهای پیشرو از سالیان گذشته بوده و نیاز است در سایر محصولات کشاورزی مخصوصا نهاده های دامی و علوفه، سیب و... این فرایند اجرایی شود.
کرامتی افزود : با کشت قراردادی، کشاورزان دیگر نگران تامین مالی هزینه های کشت و خرید نهاده های کشاورزی و کاهش قیمت محصولات نیستند، ضمن اینکه تحویل و ارسال به موقع محصولات کشاورزان به کارخانجات مورد نظر از دیگر مزایای طرح است.
وی تصریح کرد : در سال زراعی جدید با توجه به وابستگی کشور به تامین نهاده های دامی ، نیاز است طرح توسعه کشت دانه های روغنی ، ذرت دانه ای و سویا در شمال استان که از نظر تامین آب کشاورزی مشکلی وجود ندارد ، به صورت الگویی توسعه یابد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : یکی از موانع دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی در بخش زراعت، به کارگیری الگوهای کشت غیر اصولی توسط کشاورزان می باشد که با وجود امکان کشت بسیاری از محصولات زراعی، کشاورزان تنها به کشت یک یا دو محصول اکتفا می نمایند. همین امر موجب بهره وری پایین مزارع، از بین رفتن حاصلخیزی خاک کاهش درآمد و ... در برخی از مناطق می شود.
کرامتی با اشاره به اینکه برخی محصولاتی از قبیل گندم ، دانه روغنی کلزا ، چغندرقند و غیره در حال حاضر به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می شود، بیان کرد : یکی از مهمترین موانع در تصمیم گیری کشاورزان جهت کشت محصولات جدید در مزارع، عدم وجود بازار و قیمت تضمینی خرید آن محصول می باشد. علاوه بر این، عدم آگاهی از نحوه تولید محصولات جدید نیز برخی از کشاورزان را از تولید محصولات جدید منصرف می سازد.
وی ادامه داد : کشاورزی قراردادی یکی از راهکارهایی است که می توان در راستای ترغیب کشاورزان جهت ایجاد تنوع در الگوی کشت، از آن بهره گرفت و باید در اولویت کارهای اجرایی مدیران در شهرستانها قرار بگیرد.