بخش توزیع برق در کشور با ۳۹ شرکت مسئولیت تأمین برق تمام جامعه شهری و ۹۹.۷ درصد جمعیت روستایی کشور با ۳۸ میلیون مشترک برق را برعهده دارد.
احمدرضا خسروی، افزود: برای محرومیت زدایی، حتی گام را از این فراتر نهاده و جوامع عشایری کوچ رو به صورت گسترده درحال دریافت تجهیزات روشنایی قابل حمل با استفاده از انرژی خورشیدی است.
این مقام مسئول در ادامه به نقش مهم و تاثیرگزار شرکتهای توزیع نیروی برق دربحث کسری تولید برق، اشاره کرد و بیان داشت: شرکتهای توزیع در ایجاد زیرساختهای تولید انرژی تجدیدپذیر با توان کمتر از ۷ مگاوات بسیار موثراند تا به طرق مختلف بتوانند متقاضیان، مشترکین و سرمایهگذاران بخش خصوصی را ترغیب کرده و احداث این نیروگاهها را از طریق بیع متقابل در مقابل تهاتر سوخت توجیه پذیر کنند که از جمله این طرح ها، طرح بزرگ احداث نیروگاههای خورشیدی روستایی برای تامین برق چاههای کشاورزی با ظرفیت ۳ هزار مگاوات است که در دست اقدام اولیه است.
خسروی، همچنین اظهار داشت: امسال به دلیل ناترازی عرضه و تقاضای انرژی، شرکتهای توزیع نیروی برق با تلاش شبانه روزی توانستند با مدیریت بار ۳۷۰۰ مگاوات در بخشهای کشاورزی، صنعتی و عمومی بخشی از کسری تولید را جبران کنند که کار بسیار سختی بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با بیان اینکه به تمرکز پاسخگویی و خدمت گزاری نهایی صنعت در این بخش، چشم انداز نوینی تعریف شده، تصریح کرد: توسعه هوشمند سازی، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، کاهش تلفات انرژی به عدد تک رقمی، افزایش مشارکت مردم و ارتقاء نظارت برای بهبود ارائه خدمات به عموم جامعه می توان اشاره کرد.
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان فارس، حذف صورتحساب کاغذی، ارائه بیشترین خدمات غیر حضوری با ۸۲ خدمت در بین کلیه دستگاههای اجرایی و نسخه اپلیکیشن برق من و راه اندازی سامانه نظارت مکانیزه را از دیگر مواردی عنوان کرد که در راستای تحول دیجیتال صورت گرفته اند.
خسروی، در ادامه سخنان خود به برخی از چالشهای اصلی صنعت برق اشاره کرد و گفت: ناترازی بزرگ تولید و مصرف انرژی، نظام تعرفهگذاری تکلیفی و اقتصاد ناکارآمد برق، زیان عملیاتی و انباشته توأمان و انباشت هنگفت بدهی ها، فرسودگی تأسیسات و نیاز مبرم به سرمایه گذاری برای باز سازی شبکه، بالا بودن نرخ رشد مصرف انرژی و شدت انرژی وهمچنین ضعف در حاکمیت شرکتی و نیاز به افزایش درجه آزادی شرکتها و تقویت روحیه جسارت در مقابله با بحرانهای حال حاضر از جمله چالشهای مهم فعلی صنعت برق به شمار میروند.