از جمله علائمی که بروز و ظهور آن در هر فرد ممکن است با بروز نگرانیهای ابتلا به کرونا همراه باشد، سرگیجه است.
چه قبل از اپیدمی ویروس کرونا و چه بعد از آن، بروز سرگیجه حتی برای مدت کوتاه نیز اخلال گر روند زندگی افراد و ایجاد نگرانیهایی در آنها خواهد شد.
آیا بیماری کرونا باعث سرگیجه میشود؟
در پاسخ به این سوال که آیا سرگیجه علامت کرونا است یا خیر باید گفت که از ابتدای همه گیری کرونا تا کنون مشاهده کرده ایم که ویروس کرونا دائما در حال تغییر و نمودهای مختلف در بدن افراد متفاوت بوده است. از همان زمان سازمان بهداشت جهانی علائمی از جمله تب، سرفۀ خشک، درد عضلانی و از دست دادن حس بویایی را علائم مشخص و تیپیک کرونا دانست، اما تأکید کرد که برخی افراد ممکن است دارای تمام این علائم و برخی ممکن است فاقد یک یا چند علامت باشند، اما به ویروس کرونا مبتلا شده باشند. در واقع بروز سرگیجه هیچ گاه بعنوان علامت اختصاصی ابتلا به ویروس کرونا اعلام نشده، اما در مطالعهای که بر روی حدود ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا انجام شد، تعداد زیادی از آنها در طی ابتلا به ویروس کرونا حداقل یکبار سرگیجه را تجربه کرده بودند. بعد از آن پزشکان به افرادی که سوال میکردند آیا سرگیجه از علائم کروناست یا خیر هشدار دادند که اگر چه بروز سرگیجه از علائم اختصاصی ابتلا به کرونا نیست، اما باید آن را جدی گرفت.
علت سرگیجه در کرونا چیست؟
علائم و نشانههای سرگیجه ناشی از کرونا
سرگیجه در انسان میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و نمیتوان بروز هرگونه سرگیجه را در این دوران، سرگیجه ناشی از ویروس کرونا دانست.
بطور کلی سرگیجه در افراد مختلف میتواند شکلهای متفاوتی داشته باشد. بعضأ افراد عنوان میکنند که در هنگام سرگیجه احساس میکنند که محیط اطراف به دور آنها میچرخد. بعضی افراد احساس سقوط را تجربه میکنند و برخی دیگر نوعی از حرکات نامتعادل بدن را سرگیجه میدانند.
سرگیجهی خاصی تحت عنوان سرگیجهی ناشی از ویروس کرونا نداریم اما با توجه به اینکه التهاب اعصاب از جمله علائم اولیه کرونا است و فرضیهی بروز سرگیجه در دوران کرونا نیز التهاب عصب دهلیزی است، انتظار میرود سرگیجه نیز از علائم اولیه کرونا باشد و بروز آن را میتوان در روزهای اولیه ابتلا انتظار داشت.
برای درمان سرگیجه کرونا چه باید کرد؟
از نشانههای اولیه بسیاری از انواع سرگیجهها عدم تعادل است. در واقع فرد مبتلا به سرگیجه ممکن است تعادل خود را از دست داده و گاهأ این عدم تعادل ممکن است به سقوط فرد از ارتفاع و یا زمین خوردن وی منجر شود پس ابتداییترین کار در هنگام بروز سرگیجه این است که در اگر در حالت ایستاده هستید، بنشینید یا دراز بکشید و این حالت را تا رفع حالت سرگیجه و یا کمک گرفتن از اطرافیان حفظ کنید. اگر بروز سرگیجه در حالت خوابیده به شما دست داد، چشمان خود را تا رفع آن بسته نگه دارید و از هرگونه حرکات تند و سریع خودداری کنید