دادستان کل کشور: بیشتر شعبههای حل اختلاف حداقل امکانات و تجهیزات را دارند که حتما باید علاوه بر مسئولان قوه قضائیه، دولت و مجلس هم توجه جدی به شوراها داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در حاشیه بازدید از مجتمع شماره ۱۰ شورای حل اختلاف تهران (شهید لشکری) در جمع خبرنگاران افزود: شوراهای حل اختلاف کشور در حوزه رسیدگی به دعاوی، یکی از برکات انقلاب بوده است که براساس برنامه سوم توسعه تصویب شد و به تدریج رشد کرد و هم اکنون تجارب ارزشمندی دارد که بار دستگاه قضایی را بسیار کاهش داده است.
وی گفت: در این شوراها سالانه بیش از چهار میلیون پرونده رسیدگی میشود که اگر این پروندهها بار قوه قضائیه و محاکم میشد، کار را دشوار میکرد.
دادستان کل کشور افزود: شوراهای حل اختلاف از آن جا که به صلح و سازش میپردازند، برکات خوبی برای مردم داشته اند و برخی شعب موفق شدند بیش از ۵۰ درصد دعاوی را با صلح و سازش مختومه کنند.
آقای منتظری گفت: البته شوراهای حل اختلاف متناسب با رشدش نتوانست نیازهای اولیه اش را فراهم کند و ما با کارکنان این شورا که مواجه میشویم میبینیم با حداقل حقوق کار میکنند و باعث شرمندگی است و افرادی را داریم که تمام وقت در این شوراها کار میکنند و حداکثر حقوق دریافتی شان سه میلیون تومان است.
وی افزود: امیدواریم با کمک مجلس و دولت این مسائل برطرف شود و البته قانون جدید شوراها هم اکنون در مجلس شورای اسلامی مطرح است که امیدواریم سرنوشت آن هرچه زودتر نهایی شود تا هم مردم و هم دستگاه قضایی و هم شوراهای حل اختلاف تکلیف خود را بدانند.
دادستان کل کشور گفت: این قانون جدید در رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان است و انتظار ما از مجلس این است که با اهتمام بیشتری به آن بپردازند.
آقای منتظری گفت: در بازدیدی که از شعب شوراهای حل اختلاف داشتیم دیدیم که حداقل امکانات و تجهیزات را دارند و به لحاظ ساختمانی هم وضع خوبی ندارند و بالاخره ما اگر شوراهای حل اختلاف را میخواهیم که حتما هم لازم است باشند باید بستری برای بهبود شرایط آنها به لحاظ اعتبارات، بودجه و ساختمان فراهم کنیم.
حجت الاسلام هادی صادقی رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور هم که دادستان کل کشور را در این برنامه بازدید همراهی میکرد، گفت: سال گذشته چهار میلیون و ۴۰۰ هزار پرونده در شوراها وارد شد که بالای ۳۲ درصد پروندههایی که منجر به صلح و سازش شده است و حتی در حوزه حل اختلاف تهران ما شاهد بودیم که ۵۰ درصد به سازش رسیده است که این اقدامی ارزشمند است و از مدیران و کارکنان شوراهای حل اختلاف تهران قدردانی میکنیم.