هفته دفاع مقدس یادآور تقوای شهیدان، شیرزنان و غیورمردانی است که خط سرخ آزادمردی و عزت را پیمودند و مردانه و با سلاح ایمان و اخلاص در برابر دنیای زر، زور و تزویر ایستادند تا عزت و شرافت انسانها پایدار بماند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ سالروز شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است و از ۳۱ شهریور تا ۶ مهر ادامه دارد.
رژیم بعثی عراق با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد. صدام حسین رییس جمهور عراق با ظاهر شدن در برابر دوربینهای تلویزیون عراق با پاره کردن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، آغاز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران را اعلام کرد.
آن روزها نام و نان بهایی نداشت و آنچه میدان دار بود، قیام بود و عروج. آن روزها ماندن بی معنا بود و مردن در بستر، ننگی بزرگ. آن روزها شهادت، شاهراهی به وسعت افق داشت. آن روزها فاصله خاک تا افلاک و کویر تا بهشت، یک میدان مین بود. خاکریزها، بوی بهشتِ مردانی را گرفته بود که سر به سر، تن به مرگ میسپردند تا مبادا وجبی از کیان دین و وطن، به دست کفتاران حریص و متجاوز بیفتد؛ چرا که دفاع مقدس، رساترین واژه در قاموس ایستادگی این ملّت قهرمان است. مردان این دیار در پی تجاوز کفتار صفتان ننگ و نفرین، در هفت شهر عشق، هشت بهار، آزادگی را پیمودند و حماسه آفریدند.
تعداد شهدای تائید شده استان البرز پنج هزار و ۲۴۳ نفر است. ۱۵ عنوان کتاب با رویکرد دفاع مقدس در استان منتشر شده است. همچنین ۱۳ عنوان کتاب وصایای شهدا و ۱۲ عنوان کتاب نیز از زندگینامه شهدای استان به چاپ رسیده است.
شهیدان قریشی
شهیدان سید عباس، سید جمال، سید محمد و سیدعلی اصغر قریشی در روستای برغان از توابع شهرستان کرج در خانواده ای مذهبی و عاشق اهل بیت (ع) به دنیا آمدند.
تربیت صحیح پدر و مادر که خود از متدینین و معتمدین منطقه بودند، موجب شد که این عزیزان در مسیر اسلام و قرآن، پرورش یافته و خود را فدایی انقلاب و امام کنند.
علاوه بر این چهار برادر شهید که در فاصله حدود یک سال به شهادت رسیدند، عموی بزرگوارشان شهید« سید کمال قریشی» که به دلیل فعالیت های انقلابی توسط منافقین کوردل در محل کارش ترور و به شهادت رسید و پسرعموی شان شهید «سید محمود قریشی» که در عملیات خیبر به فیض شهادت نایل آمد، سبب سربلندی بیشتر این خانواده شده است.
شهید محمد حسین فهمیده
محمدحسین فهمیده در ۱۳۴۶ خورشیدی در قم و در خانهای محقر و کوچک در محله پامنار به دنیا آمد و در محیطی مذهبی و خانوادهای متدین پرورش یافت. پدرش محمدتقی و مادرش فاطمه کریمی نام داشتند. فرشته فهمیده خواهر محمد حسین فهمیده روایت میکند: برادرم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۶ و همزمان با ماه محرم به دنیا آمد و پدرم به دلیل ارادتی که به امام حسین(ع) داشت، تصمیم گرفت تا نام پسرش را حسین انتخاب کند تا ادامه دهنده راه شهدای کربلا باشد.
روز هشتم آبان ۱۳۵۹، شهید حسین فهمیده به اتفاق دوست شهیدش محمدرضا شمس که در یک سنگر بودند در هجوم عراقیها، محاصره میشوند. محمدرضا شمس، زخمی میشود و حسین با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط میرساند، وقتی به سنگر بر میگردد، میبیند که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و در صدد محاصره و قتل عام آنها هستند. حسین در حالیکه تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود به طرف تانکها حرکت میکند. تیری به پای او میخورد اما در اراده پولادین او خللی وارد نمیشود و در همان حال موفق میشود که خود را به تانک پیش رو برساند و خود را به زیر تانک میاندازد و تانک منفجر میشود. دشمنان متجاوز در این حال تصور میکنند که حملهای صورت گرفته و با سرعت تانکها را رها کرده و فرار میکنند. در نتیجه، حلقه محاصره شکسته میشود و پس از مدتی نیروهای کمکی میرسند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاکسازی میکنند.
صدای جمهوری اسلامی ایران با قطع برنامههای خود اعلام میکند که نوجوانی ۱۳ساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته آن را منفجر کرده و خود نیز به شهادت رسیده است. پس از شهادت بقایای پیکر شهید حسین فهمیده در بهشت زهرا، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱ به خاک سپرده شد.
شهیدان نژاد فلاح
مهدی سال ۱۳۳۳ در محله کارخانه قند کرج در خانوادهای متدین و اهل تقوا چشم به عالم خاکی گشود. مهدی در سال ۱۳۵۲ با وفقیت مدرک دیپلم را میگیرد و همان سال به سربازی اعزام میشود. در طول سربازی، احساسات مذهبی و نیز تقید او نسبت به انجام واجبات دینی، موجب بی مهری از سوی عوامل سرسپردة ارتش نسبت به او میشود. مهدی پس از پایان سربازی نیز مدت دو سال به صورت پیگیر و جدی، به مطالعه کتابهای عقیدتی و سیاسی میپردازد و پس از آن برای دستیابی به سرچشمه علوم دینی، به قم عزیمت میکند. وی با اوج گیری انقلاب اسلامی، به مبارزات خود شدت میبخشد و با تشکلهای مختلف، در شکل گیری و هدایت مردمی، نقش مهمی ایفا میکند.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در کمیتة انقلاب اسلامی، مشغول خدمت میشود. با شکل گیری ((سپاه پاسداران انقلاب اسلامی))، به خیل مشتاقان پاسدار میپیوندد با شروع جنگ تحمیلی، مهدی مدتی به عنوان بسیج سپاه پاسداران کرج، به سازماندهی و آموزش نیروهای مخلص بسیج میپردازد. او که دلی پر شور و فطرتی بی آلایش داشت و بسیج و بسیجی را میشناخت، با بسیجیان همراه میشود و در جبههها حضور مییابد. هوش سرشار و ابتکار عمل او، نردبان رشد معنوی وی در جبههها میشود. مهدی در بیشتر عملیّاتها حضوری تعیین کننده مییابد. در فتح ((تنگه حاجیان)) حیرت دوستان و همرزمانش را برمی انگیزد. در ((چغالوند)) چنگال اهریمنی دشمن را در هم میشکند. در عملیّات ((فتح المبین)) در ضیافت فتح الفتوح عاشقان سهیم میشود. در ((بیت المقدس)) خطر میکند و خاطره میآفریند. در عملیات ((رمضان)) رمز آن عاشق واصل را در مییابد و در ((والفجرها)) بارقه نور در لفافه پیروزی، به جبهه توحید به ارمغان میآورد.
شهید مهدی شرع پسند، پس از چهل ماه نبرد بی امان در جبهههای جنگ، با وجودی که هنوز زخم ستم دشمن بر پیکرش بود، در عملیّات ((والفجر ۵)) در حالیکه رشادتها از خود به نمایش گذاشت، در دوم اسفند ماه سال ۱۳۶۲ به روشنای عشق لبخند شکوهمند نثار کردو به دیدار یار شتافت.