معاون جهاد کشاورزی مازندران گفت: در ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع مازندران، محصولات پاییزه کشت میشود.
بهادری افزود: شرایط برای کشت پاییزه محصولات زراعی مانند گندم، کلزا، جو، شبدر برسیم و انواع سبزی در کشتزارهای استان فراهم شده است.
وی گفت: کشت محصولات پاییزه از اواخر شهریور در مزارع مازندران آغاز میشود و تا دهه اول آبان ادامه خواهد داشت.
بهادری با بیان اینکه فصل برداشت برنج که به پایان میرسد ، کشت محصولات پاییزه آغاز میشود افزود: کشت محصولات پاییزه علاوه بر اینکه سبب تقویت زمین میشود توان امرار معاش برای کشاورزان را چند برابر میکند.
خرید ۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۷۰ هزار تن خرید گندم ، امسال در استان داشتیم که ۳۰ هزار تن نسبت به سال ۹۸ افزایش خرید تضمینی را شاهد بودیم ، گفت: مازندران جز چهار استان برتر در میزان خرید گندم بوده است.
بهادری افزود: این میزان خرید در حالی رخ داد که تمامی شاخصهای مربوط به منابع آب در استان منفی بوده است.
وی تصریح کرد: برای تهیه بذر کشت محصولات پاییزه باید از زمینی انتخاب شود که زمین کیفیت لازم برای تولید بذر را داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: شرایط برای کشت پاییزه محصولات زراعی مانند گندم، کلزا، جو، شبدر برسیم و انواع سبزی در کشتزارهای استان فراهم شده است.
بهادری گفت: وزارت جهاد کشاورزی سهمیه مازندران را برای کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی پیشرو ۲۴ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: با هماهنگیهای صورت گرفته در نظر داریم امسال سطح کشت دانه روغنی کلزا را تا ۲۸ هزار هکتار یعنی چهار هزار هکتار بیشتر از سهمیه ابلاغی مورد حمایت جدی قرار دهیم.
مشکلی در تامین کود شیمیایی نداریم
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای کشت محصولات پاییزه در استان مشکلی در تامین کود شیمیایی وجود ندارد، گفت: ۱۲ هزار و ۲۵۰ تن انواع کود شیمیایی در انبارهای استان ذخیرهسازی شده است.
افراسیابی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۵۹ هزار و ۴۰۷ تن کود شیمیایی در استان توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
تنوع ارقام در کشت کلزا
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: مرکز تحقیقات، مجوز تولید بذر گواهی شده دانههای روغنی را اخذ کرده که گام بسیار موثری در کشت محصولات پاییزه استان است.
محمود رمضانپور با بیان اینکه کشاورزی باید به سمت خاک ورزی حفاظتی پیش برود و این روش باید به عنوان یکی از برنامههای اصلی استان در بخش کشاورزی باشد، گفت: آبیاری تحت فشار در مزارع گندم و کلزا یکی از طرحهای جدید است چرا که این روش کمک میکند تا سطح سبز خوبی برای کلزا و محصولات پاییزه شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات آزمایشاتی را برای کشت پشتهای کلزا انجام داده که این روش میتواند عملکرد مطلوبی را به دنبال داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران بیان کرد: امسال مرکز تحقیقات ارقام پرمحصول را برای کشت کلزا و گندم معرفی کرده است که از سالهای بعد به بذور گواهی شده تبدیل خواهد شد و در دسترس کشاورزان قرار خواهد گرفت.
رمضانپور تنوع ارقام در کشت محصولات پاییزه بویژه کلزا را بسیار مهم دانست و افزود: کشتهای قراردادی در دانههای روغنی کلزا و سویا میتواند نتیجه خوبی در عملکرد و تولید داشته باشد.