معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای یزد: برنامه سازگاری با کم آبی، خاموشی همزمان چاههای کشاورزی و مجهز شدن چاهها به کنتور از برنامههای انجام گرفته برای جبران کاهش منابع آب زیرزمینی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، منصوری در ارتباط زنده با خبر۲۰ شبکه یزد گفت: با توجه به اینکه منابع آبی سطحی محدودی در استان داریم، تکیه اصلی تامین آب بر منابع آب زیرزمینی است و عدم تعادل مصرف با آب تجدیدپذیری که هر سال در اختیار ما قرار میگیرد، سبب شده تا سطح تراز آب زیرزمینی در دشت یزد ـ اردکان سالانه به میزان ۴۵سانتی متر افت کند، به این معنی که هر سال ۴۵سانتی متر عمق دسترسی به آب زیرزمینی از سطح زمین افزایش پیدا مییابد.
وی افزود: با توجه به اینکه در زمین بخشی از فشار طبقات بالا را آب و بخشی دیگر را خاک و هوا تحمل میکند، با برداشت منابع آب زیرزمینی، فشار طبقات بالا که توسط آب تحمل میشده، سبب تراکم و نشست زمین میشود.
منصوری تصریح کرد: در سال گذشته برنامه سازگاری با کم آبی در استان یزد به تصویب رسید و از سال ۱۳۹۹تا۱۴۰۵ با برنامه ای، افت آبخوانها را به صفر رسانده و سپس تا سال ۱۴۱۱ آنها را بهبود بخشیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای یزد ادامه داد: برنامه دیگر این بود که چاههای استان مجهز به کنتور شده و ۸۶درصد چاههای کشاورزی و ۵۰درصد چاههای صنعتی مجهز به کنتور شدند.
وی خاطرنشان ساخت: در کنار پر شدن چاههای غیرمجاز، از سال۹۵ خاموشی همزمان چاههای کشاورزی را داشتیم و از سال۹۵ تا سال۹۷ از ۳۰روز تا ۷۵روز رسیده است.
منصوری درباره آمار چاههای غیرمجاز در استان گفت: در استان یزد با توجه به تدین و تقید مردم تعداد چاه غیرمجاز در استان یزد نسبت به کشور بسیار پایین است.
وی افزود: طرح تحویل حجمی نیز از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و برای هر چاه کشاورزی در هر دشت و شهرستان برنامه ریزی انجام دادیم تا مشکلی برای کشاورزان به وجود نیاید و افت آب را به صفر برسانیم.