با وجود سهمیه محدود برای اعزام زائران اربعین حسینی به عتبات عالیات، تاکنون اقدامات خوبی برای اعزام زائران صورت نگرفته است.
در روزهای اخیر بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین که شرایط اعزام را داشته اند، به دلیل ثبت نشدن اطلاعات یا حتی بروز مشکلات فنی در سامانه سماح از این سفر معنوی بازمانده اند .
یکی از شروط پیش ثبتنام در سامانه سماح، تزریق دو دز واکسن کرونا بود که در دومین روز ثبتنام، سامانه سماح به سامانه وزارت بهداشت متصل و موجب شد نه تنها افرادی که واکسن نزده بودند، بلکه آنهایی هم که دو هفته قبل دو دز واکسن را تزریق کرده اند، نتوانند در این سامانه ثبتنام کنند.
از طرفی مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند اختلال در سامانه واکسیناسیون از ثبت نشدن اطلاعات افراد واکسینه شده است و از طرف دیگر متولیان سازمان حج و زیارت به عنوان کمیته اعزام و مسؤول سامانه سماح میگویند این سامانه بدون مشکل در اختیار مشتاقان زیارت اربعین است و ارتباط با سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت نیز برقرار است.
این درحالیست که دیروز در نخستین روز اعزام زائران دو پرواز به عراق انجام شده و گفته میشود یکی از شرکتهای هواپیمایی داخلی، روز گذشته ۴ پرواز نجف را به دلیل صادر نشدن ویزای زائران لغو کرده است.
سئوالی که مطرح است اینکه برای حج تمتع ۸۰ هزار زائر خانه خدا در بازه زمانی حدود یک ماه به عربستان اعزام میشوند. اما چگونه قرار است حدود ۶۰ هزار زائر در مدت یک هفته به عراق اعزام شوند؟
علاوه بر این، اسامی زائران اربعین از سوی کمیته اعزام دراختیار مسؤولان هواپیمایی قرار گرفته، ولی بسیاری از زائران برای تهیه بلیت با مشکل مواجه اند و تاکنون موفق به خرید بلیت برای اعزام اربعین نشده اند.
سهمیه ایران در اربعین امسال ۶۰ هزار زائر است و با توجه به اینکه امسال مرزهای زمینی هم باز نمیشود، اعزامها صرفا به صورت هوایی خواهد بود.
بگفته ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد بر اساس نشستهای مشترک بین نخست وزیر عراق و مسئولان کشورمان، در حال حاضر مسافران ایرانی که هوایی به عراق سفر کنند نیازی به دریافت روادید نخواهند داشت.
در روزهای اخیر اطلاع رسانی نشدن دقیق و متقن باعث ایجاد سردرگمیهای زیادی برای علاقمندان به حضور در مراسم راهپیمایی اربعین شده است.