ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات بعد از تاکید رئیس جمهور در سفر به استان، از امروز آغاز بکار کرد تا تصمیمات مهمی برای استفاده هر چه بیشتراز منابع آبی و مدیریت آن برای آبادانی گرفته شود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، استاندار در این نشست گفت:هدف از این ستاد استفاده از منابع آبی استان
آقای ملانوری افزود: با وجود برداشت ۶ هزار و ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه از طریق منابع آبی کشاورزی استان و کیفت بالای آن، باید میزان بهره وری خود را افزایش دهیم.
استاندار با بیان اینکه در این سالها به میزان تخریب قنوات نتوانستیم آنها را احیا و مجدد به چرخه تولید برگردانیم، گفت:
باید به احیا قنوات ویژه پراخته شود و با تزریق اعتبار و استفاده از ظرفیت های موجود آنها را سرعت و قوت ببخشید .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم طول قنوات استان را ۴ هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: تاکنون ۲۵ درصد طول این قنوات احیا و مرمت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه 6 هزار و 30 قنات در خراسان جنوبی از لحاظ مکانی به ثبت رسیده است افزود: شهرستان بیرجند با هزار و 875 رشته قنات و شهرستان سرایان با 184 رشته قنات دارای بیشترین و کمترین میزان قنوات در استان هستند.
وی گفت: هزار و 72 کیلومتر که بالغ بر 25 درصد طول قنوات هست تا به امروز احیا و مرمت شده اند.
قوسی با بیان اینکه به طور میانگین هرقنات استان یک لیتر آبدهی دارد گفت: قنوات بهترین مدل سازگاری با کم آبی است.
وی افزود: عدم حمایت دستگاه های مربوطه از قنوات، عوامل طبیعی و عدم تمایل برای بازسازی از دلایل تخریب قنوات در این مدت بوده است.
خسارت رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به سیل اردیبهشت ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: این سیل بالغ بر 50 میلیارد تومان به قنوات استان خسارت وارد کرد و از 147 قنات سیل خورده، 32 قنات به طور کامل مسدود شد.
قوسی با بیان اینکه در بحث قنوات چهار هدف اصلی را دنبال می کنیم افزود: مرمت و بازسازی قنوات، پیشگیری از حوادث ناشی از قنوات، تقویت میزان آبدهی و مدیریت و نگهداری قنوات از اهداف جهاد است.