سرپرست مدیریت بحران تهران گفت: در سند اولیه ستاد مدیریت بحران کرونای تهران ۱۴ بعد مختلف وجود دارد که قابلیت گسترش دارد.
نصیری گفت: شهردار تهران از ابتدای تشکیل ستاد همواره در حال حمایت هستند. اگر این ستاد به عنوان مرکزیت بتواند جایگاه واقعی خود را داشته باشد، جایگاه ما هم صرفا جایگاه هماهنگ کننده و سیاستگذار است. قرار نیست در امور دستگاههای دیگر دخالتی صورت گیرد و همه دستگاهها امور تخصصی خود را انجام میدهند.
وی افزود: تلاش بر این بوده است که همه باکس ها، قسمتهای مختلف شهرداری باشند و جانشین همه باکسها سازمان پیشگیری و مدیریت بحران باشد. من جانشین شهردار در این ستاد هستم و باکسهای دیگر معاونان و کارشناسان سازمان هستند. علت شکل گیری آن نیز این است که به دلیل اینکه انباشت تجارب و مستندات در سازمان حفظ شود و با عوض شدن مدیران در قسمتهای مختلف شهرداری تهران در طول زمان این تجارب از بین نرود.
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این برنامه در سه محور بهداشت و درمان، فاصله گذاری اجتماعی و خدمات و حمایتهای اجتماعی تدوین شده است که شامل ابعاد واکسیناسیون، بیماری یابی، ایجاد محدودیت و قرنطینه، درمان سرپایی و بستری، مراقبت نقاهتگاهی، مشارکتهای مردمی، آموزش، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمل نقل، گروههای آسیب پذیر، سرمایه انسانی، سلامت محیط زیست و مدیریت متوفیان، بازرسی امنیتی و قضایی و بازیابی است. باید بین همه این موارد و ۳ محور اصلی برنامه یک بررسی و ارتباط درست وجود داشته باشد. به عنوان مثال در فرآیند واکسیناسیون در قسمت بهداشت و درمان، تزریق واکسن است و تاثیرگذاری اجتماعی آن اینگونه است که در صفوف نوعی واکسن تزریق نشود که مانند بیمارستان افراد به کرونا مبتلا شوند؛ و در قسمت حمایت اجتماعی در گروههای آسیب پذیری مانند معتادان و کارتن خوابان و اتباع بیگانه که هویت ندارند و امکان مراجعه به مراکز واکسیناسیون ندارند از ستاد برای واکسیناسیون این گروهها اقداماتی صورت گیرد تا آنها واکسینه شوند.
وی ادامه داد: در همه این ۱۴ مورد تلاش شده تا با برنامه عمل شود. البته این برنامه، چون فشرده تهیه شده است مطمئنا با طرح شهید سلیمانی در مواردی هم پوشانی خواهد داشت. ولی این سند ۱۴۵ جزء دارد که میتواند به آن موارد دیگری نیز اضافه شود.
نصیری با بیان اینکه این سند اولیه براساس تجارب بین المللی و ملی و بومی و نظر نخبگان تهیه شده است عنوان کرد: هر هفته نکات مهم این سند را در دستور کار قرار دهیم، ضمن اینکه پس از ابلااغ ساختار بهتر است کارگروهها تشکیل شود. به عنوان مثال یک جلسه به برنامههای اداره مالی و پشتیبانی اختصاص داده شود. مثلا اگر یک واکسیناتور برای تزریق به محل مراجعه میکند از او حمایت اجتماعی نیز صورت گیرد. برای خدمات حداقل پرداختی در نظر گرفته شود.
وی افزود: جلساتی مشترکی با اداره کل سلامت، شرکت شهر سالم و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شده است. البته معاونت فرهنگی و اجتماعی حضور پررنگ تری داشته است.
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص روند پیک پنجم در تهران گفت: روند پیک پنجم در استان و شهر تهران رو به کاهش است و آمارهایی که داده شده نشان میدهد در تهران فوتیها از ۵۲۶ فوت هفته گذشته به ۳۲۳ فوتی رسیده است و بستریها از ۴ هزار مورد به ۳ هزار نفر رسیده است. در فضای مجازی سوش لامبدا ویروس کرونا خیلی نگرانی ایجاد کرده، ولی ثابت شده میزان خطر دلتا از لامبدا بیشتر است. رعایت پروتکلها در تهران بسیار پایین است و حدود ۴۴ درصد شیوه نامههای بهداشتی رعایت میشود.
وی ادامه داد: در هفتههای آینده گروههایی تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر کووید ایجاد میشود که با روی گشاده در اماکن عمومی و حمل و نقل عمومی مراجعه میکنند و تذکر میدهند.
نصیری درخصوص مراسم اربعین بیان کرد: بر اساس تصمیمات دولت و برای حفظ سلامتی زائرین در سفر باید دو دز واکسن حتما تزریق شده باشد و در جلسه ستاد ملی کرونا اعلام شده است که هر مقدار واکسن نیاز باشد وجود دارد و بر اساس نیاز تقدیم میشود.
وی افزود: در جلسه دیروز با رئیس ستاد مقابله با کرونا موضوع مهمی مطرح شد. آقای زالی گفتند که شهرداری در دو زمینه مهم میتواند به ما کمک کند. مورد اول اینکه بار گروههای آسیب پذیر از روی دوش استان تهران برداشته شود. مثلا گروهی از معلولین در مراکز نگهداری واکسینه شده اند، ولی گروهی که در منازل نگهداری میشوند در اولویت قرار گیرند و با کمک شهرداری واکسینه شوند.
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: امروز صبح هم جلسهای با ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی برگزار شد و مقرر شد مکانهای خاص که در آن افرادی با شرایط خاص حضور دارند برای تزریق واکسن شناسایی شوند. همچنین در جلسه مطرح شد که سازمان فاوا میتواند کارهای بزرگی را زقم بزند.
وی ادامه داد: اگر سامانهای وجود داشته باشد که شهروندان بدانند الان به کدام مرکز مراجعه کنند تا زودتر واکسینه شوند بسیار خوب است یا اینکه در کدام مرکز چه واکسنی تزریق میشود. این امکانات را فاوا به راحتی در اختیار شهروندان قرار خواهد داد.
نصیری گفت: در خواست دوم آقای زالی این بود که قرار است یک حرکت جهادی ظرف ۱۰ روز آینده انجام شود که شروع آن از سه شنبه است. با توجه به جمعیت ۱۰ میلیونی تهران که ۷۰ درصد آن ساکن تهران هستد و ۷۰ درصد واکسن زده اند که بخشی دز اول و بخشی دز دوم را تزریق کرده اند. محاسبه شده است که اگر ظرف ۱۰ روز حدود ۱۰ پایگاه جدید اضافه شود، امیدواریم تزریق دز اول در پایتخت به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد: برای این امر واکسیناتور از واحد پزشکی دانشگاه آزاد جذب خواهد شود و گروههای دوام نیز همکاری میکنند. انشاالله ۱۰ تیم سیار هم راه اندازی خواهد شد. ۲۵ پایگاه مدیریت بحران شهرداری برای امر واکسیناسیون فعال هستند و انشاءالله ۹ پایگاه جدید هم فردا افتتاح خواهد شد.