مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد: اگر منابع آبی را مدیریت نکنیم، آینده خوبی برای استان رقم نخواهد خورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدمهدی جوادیان زاده در دومین نشست جلسه شورای حفاظت شهرستان اشکذر، با ابراز نگرانی از افت آبهای زیرزمینی به ویژه دشت چرخاب و شهرستان اشکذر که بخش بزرگی از دشت یزد - اردکان را شامل میشود، بر مدیریت مصرف به عنوان یک ضرورت مهم برای آینده استان تاکید کرد.
وی با بیان این که شهرستان اشکذر نقطه بسیار حساسی برای استان یزد و مهمترین منبع آب شرب استان است، گفت: وضعیت سطح آبهای زیرزمینی استان بخصوص منطقه چرخاب اشکذر مطلوب نیست و با افت ۴۵ سانتی متر در سال روبروست که اگر مدیریت نشود هر ساله به این افت افزوده شده است و فرونشستها و فروچالههای زیادی را موجب خواهد شد.
جوادیان زاده افزود: امیدواریم در راستای برنامههای رویداد آبی و سازگاری با کم آبی استان که به طور جد با همکاری و هماهنگی مسئولان ذیربط در حال برگزاری و برنامه ریزی است، با نصب کنتورهای هوشمند و طرح تحویل حجمی آب در پایان سال ۱۴۰۵ افت آبهای زیرزمینی و کسری مخزن را به صفر رسانده تا از نشست زمین و ایجاد بیشتر این فروچالهها جلوگیری شود.
وی با اشاره به این که شهرستان اشکذر قطب گلخانه و صنعت استان است از مدیران مربوط خواست تا در مورد چاههای غیرمجازی که ممکن است در زمینه با این دو موضوع حفر شود، پیگیری و اقدامات لازم و ضروری را انجام دهند.
فرماندار اشکذر نیز در این جلسه با بیان این که برنامه رویداد آبی میتواند منشاء خیر و برکاتی برای استان باشد، گفت: همه مسئولان و مدیران شهرستان در راس کار خواهیم بود و برای مطلوب نگهداشتن منابع آب زیرزمینی و در دسترس بودن این منبع حیات برای آیندگان از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم.
هادی هادی نسب ادامه داد: ما مفتخریم که قطب گلخانه و صنعت استان و اولین شهرستان تامینکننده گوشت مرغ استان هستیم.
وی تأکید کرد: افت آبخوانها برای استمرار و آینده این واحدها مضر و این فروچالهها و فرونشستهایی که در اثر برداشت بی رویه آب و در راس آنها حفر چاههای غیرمجاز در گلخانهها و واحدهای صنعتی بوجود آمده بسیار وحشتناک و نگران کننده است.
هادی نسب با اشاره به مشکلات کشتارگاه دام، مجتمع دامداری و صنایع غذایی گفت: مسیر خط اصلی راه آهن در اشکذر است و فروکش کردن زمین میتواند بسیار حادثه ساز باشد.
فرماندار اشکذر از همه مدیران مربوط خواست با هماهنگی وعزم جدی از حفر چاههای غیرمجاز جلوگیری و در شناسایی و پر و مسلوب المنفعه کردن این چاهها تلاش مضاعف کنند چرا که با شناسایی و جلوگیری از برداشت آب یک چاه غیرمجاز میتوان آب مجاز بیشتری در اختیار شهروندان چه از لحاظ شرب و چه کشاورزی و صنعت قرار داد.