باغداران فاروجی در تولید کشمش فعالند. با ارتقای فراوری انگور، درآمدزایی تاکستان های استان افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان شمالی؛ در ۱۸۵۲۰ هکتار تاکستان استان، سالانه ۱۸۵۹۰۱ تن انگور برداشت میشود.
حدود ۸۰۰۰ هکتار از این باغ ها، به انگور سلطانی بی دانه اختصاص دارد که با توجه به خشکسالی ها، امسال از این رقم انگور حدود ۱۵۰۰۰ تن کشمش تولید خواهد شد.
استان خراسان شمالی اقلیمی مناسب برای تولید انواع انگور است.
بیش از ۱۲ رقم انگور در استان وجود دارد که از سلطانی بی دانه (مناسب تهیه کشمش)، عسگری، خلیلی، یاقوتی، صاحبی، لعل،. تا کلاهداری، برای هر ذائقهای مناسب هستند.
بخش زیادی از انگور تولید شده خراسان شمالی فرآوری میشود که شهرستان فاروج در این زمینه، پیشگام است.
البته سراغ باغداران شهرستان فاروج رفتیم. آنها از کمبود واحدهای فرآوری و فعال نبودن آن در زمان برداشت محصول گلایههایی داشتند.
درحال حاضر در استان فقط واحد فرآوری و بسته بندی آقای میرعلی رجعتی آن هم در شهرستان فاروج فعال است و محصولات با کیفیت را پس از بسته بندی، در سطح کشور به فروش میرساند.
کشمش شهرستان فاروج علاوه بر بازار استان به استانهای دیگر از جمله آذربایجان غربی، حمل و بعد از فراوری، به کشورهای خارجی صادر می شود.