بسیاری از دانشجویان استانداردهای آموزشی لازم برای ورود به بازار کار را ندارند و فقر وفقدان مهارت شغلی در بین فارغ التحصیلان به شدت دیده میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیرکل آموزش فنی وحرفهای خوزستان گفت: بر اساس آمار از مراکز ثابت بخش دولتی و بیش از ۶۵۰ آموزشگاه آزاد فنی حرفهای در سطح استان بخش عمده کارآموزان و فراگیران مهارت را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند.
سواعدی افزود:اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان در راستای انجام رسالت مهارتی برای حل این معضل اقدام به اجرای طرح جامع کارآفرینی و اشتغال پذیری دانشجویان بصورت پایلوت در دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان اجرا شد.
وی ادامه داد:این طرح بر دو هدف اساسی مهارت آموزی متناسب با بازار کار در دوران تحصیل و ایجاد اشتغال پایدار بعداز فارغ التحصیلی پیگیری کرد.
سواعدی عنوان کرد:این طرح مورد حمایت مادی و معنوی درسطح استان و کشور قرارگرفت و در حال گسترش در سایر دانشگاه برای توسعه مهارت و توانمندسازی دانشجویان با ایجاد مراکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دوران دانشگاه است.
سواعدی به مدل نوین مهارت آموزی تعاملی مبتنی بر ریزمحتویهای الکترونیکی اشاره و گفت: این مدل بعنوان یک برند شناخته شد و موردحمایت قرارگرفت وبراساس برنامه در سال جاری رونمایی خواهدشد.
وی بیان داشت:یکی از علل آموزش گریزی عدم کارآیی فنون وشیوههای انتقال مهارت است که مدل جدید مهارت آموزی محصول محور با کمک دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر برای تغییر در نظام دارالفنونی انتقال مهارت طراحی شد.
سواعدی اضافه کرد: این طرح در حال پیاده سازی است تا در بین مهارت آموختگان ایجاد انگیزه کرده و آموزش گریزی کاهش پیدا کند که برای تکمیل آن نیاز به اختصاص اعتبار است.
سواعدی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح موفق آموزش و تولید بین فنی وحرفهای و جهاد دانشگاهی استدالال کرد که در آن دانشجویان سفارش دانشگاه از صنایع را با استفاده ازظرفیت، تجهیزات وفضای کارگاه آموزشی همزمان با مهارت آموزی به تولید محصول میپردازند.
وی پیشنهاد کرد:شورای عالی سیاستگذاری اعتبارات مسئولیت اجتماعی صنایع توجه ویژهای برای توانمندسازی مهارتی اقشار آسیب پذیر و در معرض آسیب که تجربه بسیار خوبی در توسعه کارآفرینی واشتغال مناطق محروم اهواز داشت را در سطح استان اجرایی کند.
بیشتر بخوانید:طراحی و اجرای پودمان تخصصی برای ارتقای مهارت مربیان فنی وحرفهای
سواعدی خاطرنشان کرد:با توجه به اینکه در آینده طرحهای بزرگ توسعه پالایشگاه و پتروشیمی در استان اجرا میشود برای تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند ایجاد مرکز تخصصی نفت و پتروشیمی در غرب استان با استفاده از اعتبارات مسئولیت اجتماعی ضروری است.