تاکنون ۱۰ دستگاه از مبدلها انرژی خورشیدی در پاسگاههای محیط بانی لارستان، بوانات، و سایر پاسگاههای محیط بانی استان نصب شده است.
حمید ظهرابی اظهار داشت: به منظور مقابله با تغییرات آب و هوایی، ۳۰ دستگاه مبدل انرژی خورشیدی به الکتریکی (سامانه خورشیدی) برای پاسگاههای محیط بانی و اداره کل از صندوق ملی محیط زیست، تامین شده و در حال نصب است.
وی افزود: تاکنون ۱۰ دستگاه از این مبدلها در پاسگاههای محیط بانی لارستان، بوانات، و سایر پاسگاههای محیط بانی نصب شده و قرار است تا پایان سال درچندین نقطه از پاسگاههای شهرستانهای آباده، اقلید، کازرون، نورآبادممسنی و بختگان نصب و بهره برداری شود.
وی هدف از نصب مبدلهای خورشیدی را تامین انرژی عنوان کرد و افزود: این مبدلهای خورشیدی در مواردی مانند پشتیبانی از سیستمهای بی سیم محیط بانها، تولید برق برای برخی پاسگاهها که دسترسی به برق شهری ندارند و یا مناطق سخت گذر که دسترسی به انرژی الکتریکی برای آنها امکانپذیر نیست، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بر اساس آمار موجود ۵۶۰ پاسگاه محیطبانی در سراسر کشور به مبدلهای انرژی خورشیدی برای تولید برق و پشتیبانی از سیستمهای بیسیم مجهز میشوند.
این طرح پیرو تفاهمنامهای که بین کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات کشور چین و سازمان محیطزیست منعقد شد اجرا میشود.
برای مقابله با تغییرات آب و هوا، تجهیزات مبدل انرژی خورشیدی به الکتریکی از طریق گمرک شهید رجایی وارد کشور شده و در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار گرفته است.
این نیروگاههای خورشیدی که در مقیاس کوچک هستند برای تولید انرژی الکتریکی در پاسگاههای محیطبانی مورد استفاده قرار خواهند گرفت اولین نیروگاه خورشیدی در پاسگاه محیطبانی گنو در استان هرمزگان نصب شده است.