مدیریت چرای دام و انجام عملیات پیشگیرانه بهترین راهکار برای حل مشکل هجوم ریزگردها به شمال گلستان است.
طهماسبی افزود: بر اساس این طرح باید دولت برای فصولی مشخص از ورود دام به مراتع جلوگیری کند و در مقابل هزینه علوفه جایگزین را به دامداران بپردازد.
وی با بیان اینکه این طرح در ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع استان خوزستان اجرا شده و با کمترین هزینه بیشترین اثر بخشی را داشته ادامه داد : گلستان نسبت به سایر استانها در ابتدای پدیده شکل گیری ریزگردها وجود دارد و به همین دلیل میتوان آن را به خوبی کنترل کرد.
طهماسبی گفت: در گلستان از ۳۰۰ هزار هکتاری که در معرض بیابانی شدن قرار دارند ۱۹۵ هزار هکتار آن با غبار خیزی روبروست، اما ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار هکتار آن از مناطق غبار خیز هستند.
وی افزود: بیابانی شدن به معنای کاهش توان بیولوژیک سرزمین است که فرسایش بادی و برخاستن گرد و غبار یکی از مصادیق آن به شمار میرود.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار کشور همچنین از تدوین برنامهای ده ساله برای مدیریت سازگاری و مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور خبر داد و افزود: در این برنامه برای ۱۵ دستگاه عضو ستاد برنامه مشخصی مانند انجام کشاورزی حفاظتی با مسئولیت جهاد کشاورزی و مدیریت مراتع با منابع طبیعی تعریف شده است.
او همچنین به هجوم ریزگردها از کشورهای همسایه مانند پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و ازبکستان و عراق اشاره کرد و افزود: مدیریت گرد و غبار برون مرزی را نیز با جدیت بیشتری ادامه میدهیم.
طهماسبی با بیان اینکه استانهای شرقی در این زمینه بحرانیتر هستند گفت: در چهار سال گذشته با تخصیص ۳۷۰ میلیون یورو اعتبار نزدیک به ۲ و نیم میلیون هکتار از اراضی غبار خیز در ۱۸ استان را با انجام عملیاتهای مختلف تحت مدیریت و کنترل قرار دادیم.
علی محمد طهماسبی افزود: ۱۴ میلیارد تومان از این اعتبار سهم استان گلستان بود.
او همچنین مدیریت تالابها را از جمله راهکارهای کنترل پدیده هجوم ریزگردها بیان کرد و از مدیران امور و منابع آب خواست با آبرسانی به تالابها در این راستا راهگشا باشند.