۹ عامل خطر، انسان را به حمله قلبی نزدیک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ بعضی از عوامل خطر حمله قلبی، تحت کنترل انسان هستند اما برخی دیگر خیر.
عواملی که سبب بروزحمله قلبی می شوند عبارتند از: سن، سابقه خانوادگی، نژاد، سیگار، کلسترول بالا، فشار خون بالا، زندگی غیر فعال،افزایش وزن و دیابت.
سن:
همانطور که شما مسن تر می شوید، احتمال خطر ابتلا به حمله قلبی بالا می رود. بیش از ۸۰ درصد از افرادی که در اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست می دهند، بیش از ۶۵ سال سن دارند.
سابقه خانوادگی:
اگر یکی از بستگان نزدیک شما مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر با بیماری های قلبی زودرس دست و پنجه نرم می کند، (برای مردان قبل از ۶۵ سال و برای زنان قبل از ۵۵ سال)، شانس شما برای ابتلا به حمله قلبی بالا می رود. البته داشتن سابقه خانوادگی به این معنا نیست که شما لزوماً به حمله قلبی مبتلا می شوید اما شیوه زندگی بد شما را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.
نژاد:
نژاد هم در بروز حملات قلبی تأثیرگذار است. مثلاً آمریکایی های آفریقا، هندی های آمریکا وآمریکایی های مکزیک نسبت به سفید پوستان هند و اروپایی بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند.
سیگار:
اگر شما هنوز دلیلی برای ترک سیگار پیدا نکرده اید، باید بدانید که خطر ابتلا به حمله قلبی در شما دو تا چهار برابر بیشتر از سایرین است. سیگار کشیدن منجر به مشکلات کلسترول و خطر تشکیل لخته خون می شود و در نهایت خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
کلسترول بالا:
افزایش سطح کلسترول تام با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی رابطه دارد. تقریباً ۳۴ میلیون آمریکایی درمعرض خطر کلسترول بالا و افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی هستند.
فشار خون بالا:
از هر سه بزرگسال آمریکایی، یک نفر دارای فشار خون بالاست و در معرض خطر سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیه و نارسایی قلبی قرار دارد. فشار خون بالا با از دست دادن وزن، کنترل مصرف نمک، ورزش و حذف الکل قابل کنترل است.
زندگی غیر فعال:
سبک زندگی غیر فعال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد و در عوض انجام ۳۰ دقیقه ورزش روزانه این خطر را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
افزایش وزن:
چربی های اضافی در بدن بخصوص در اطراف کمر و شکم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
دیابت:
اگر شما مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید، مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی خواهید بود. زنان دیابتی در بالاترین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند. دیابت منجر به باریک شدن شریانها و کوچک تر شدن عروق می شود.
اما چکار می توان کرد تا دچار حمله قلبی نشویم ؟
درحالیکه هیچ تضمینی برای داشتن قلب سالم و جلوگیری از بیماریهای قلبی وجود ندارد، اما تغییرات در شیوه زندگی قطعاً باعث بهبود سلامتی از طریق راههایی مانند بهبود جسمی و روحی می شوند.
از جمله این تغییرات می توان به ترک سیگار، بهبود سطح کلسترول خون،کنترل فشار خون، کنترل دیابت، فعالیت بدنی، تغذیه مناسب و مدیریت استرس اشاره کرد.