در مبتلایان به دیابت قندی، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی بسیار بالاست و دادههای انجمن ملی قلب آمریکا نشان میدهد که ۶۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت بر اثر ابتلا به نوعی از بیماری قلبی یا سکته جان خود را از دست میدهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابتلا به دیابت نوع دو با افزایش دو تا چهار برابری ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است و یکی از علل اصلی مرگ در این افراد است.
بررسیها نشان میدهد که چندین فاکتور سلامت از جمله دیابت، فشار خون بالا، استعمال سیگار، افزایش سطح کلسترول و سابقه خانوادگی بیماری قلبی اولیه، میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
به طور کلی، اگر در فردی فاکتورهای خطرزای بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی وجود داشته باشد، احتمال مرگ ناشی از این بیماری نیز بیشتر است.
چرا دیابتیها در معرض بیماریهای قلبی هستند؟
یکی از شایعترین علل بروز بیماری قلبی در مبتلایان به دیابت، سفت شدن عروق کرونر یا تصلب شرایین است.
تصلب شرایین، رسوب کلسترول در رگهای خونی است که اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز قلب را تامین میکنند. با تجمع بیشتر این پلاکتها و رسوبات، ترومبوز ایجاد شده که منجر به انسداد کامل رگهای خونی و در نتیجه باعث حمله قلبی میشود.
بسته به شدت بیماری قلبی، چندین روش درمانی برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت وجود دارد. این بیماران به طور منظم از داروهای رقیق کننده خون و کاهنده کلسترول در کنار داروهای دیگر استفاده میکنند.
توصیههایی برای پیشگیری از بیماری قلبی در مبتلایان به دیابت
همواره بر این موضوع تاکید شده که "پیشگیری بهتر از درمان است" و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی این است که به خوبی از خود مراقبت کرده و بیماری دیابت را تحت کنترل داشته باشیم. برخی از مراقبتهای مهم برای این بیماران عبارتند از: