مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اتباع خارجی میتوانند از طریق شناسهای که دارند اقدام به ثبت نام در سامانه کنند و در پایان فرایند تلقیح واکسن کرونا نیز گواهی انجام واکسیناسیون را دریافت میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حمیدرضا نجاری با اشاره به اینکه تاکنون ۸۰ هزارنفر از اتباع قانونی کشور واکسینه شده اند، افزود:
بر اساس سند ملی واکسیناسیون وظیفه وزارت بهداشت این است که تمامی افرادی که در کشور سکونت دارند و به نوعی خدمات مراقبت سلامت را دریافت میکنند واکسینه کند.
وی با اشاره به اینکه در مدت اخیر میزان واکسن قابل توجهی وارد کشور شده است، ادامه داد: واکسیناسیون اتباع خارجی که پرونده سلامت دارند و در واقع اتباع دارای مجوز محسوب میشوند از قبل هم انجام میشد که حدود ۸۰ هزارنفر از این افراد بر اساس گروه سنی و گروه آسیب پذیر نیز تاکنون واکسن دریافت کردند و این موضوع ادامه دارد.
آقای نجاری با بیان اینکه اتباع دارای مجوز در کشور ما حدود یک میلیون نفر هستند، اظهار داشت: بر اساس مکانیسم سازمان بهداشت جهانی با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان به کشورهایی که دارای تعداد قابل توجه اتباع هستند سهمیه واکسن تعلق میگیرد که ایران هم اقدامات و نامهنگاریهای لازم را انجام داده و قرار است تعداد قابل توجهی واکسن که بتواند پوشش دهی واکسیناسیون این افراد را تکمیل کند در اختیار ایران قرار گیرد؛ اما، زمان این اتفاق هنوز تعیین نشده است. با ورود حجم مورد نظر واکسن، فرایند واکسیناسیون تسریع میشود، اما الان هم واکسیناسیون اتباع متوقف نشده است.
وی درخصوص شیوه ثبتنام اتباع در سامانه salamat.gov.ir، تصریح کرد: اتباع میتوانند از طریق شناسهای که دارند اقدام به ثبت نام در سامانه کنند؛ زیرا این افراد برای دریافت خدمات مراقبت سلامت پیش از این هم به سیستم بهداشت و درمان کشور مراجعه کردند و اسامی آنها ثبت شده است و میتوانند با همان شناسه هویتی که ثبت شدهاند اکنون هم برای ثبت نام واکسیناسیون اقدام کنند و در پایان فرایند تلقیح واکسن نیز گواهی انجام واکسیناسیون را دریافت میکنند.
دکتر نجاری ادامه داد: تخمین ما این است که میزان سهمیه واکسن سازمان بهداشت جهانی برای اتباع پاسخگوی نیاز اتباع قانونی باشد اما، برای اتباع غیرقانونی نیز نامهنگاریهایی صورت گرفته است که در مراحل بعدی واکسیناسیون اتباع فاقد مجوز قانونی تحت پوشش قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه این واکسنهایی که از سوی سازمان بهداشت جهانی به اتباع تعلق میگیرد رایگان است، اظهار داشت: این واکسنها مجوز سازمان بهداشت جهانی را دارند و اینگونه نیست که واکسن نامطلوب در اختیار اتباع قرارگیرد. واکسن اتباع هم از طریق سبد کووکس در اختیار کشورها قرار میگیرد، ولی متفاوت از حجم خریداری شده کشورها برای شهروندانشان خواهد بود و به شکل اهدایی به اتباع تعلق میگیرد.
دکتر نجاری افزود: بر اساس سند ملی واکسیناسیون و بر اساس اصل عدالت و همچنین اصول پیشگیری از کووید۱۹ باید تمام افرادی که در کشورمان حضور دارند اعم از ایرانیان و اتباع خارجی واکسن دریافت کنند و این سیاست نظام و وزارت بهداشت است.
وارد سیستم کردند وبه راحتی به اندازه شاید ۲۰ دقیقه طول نکشید که واکسن را زدم .من از همه ی پرسنل زحمتکش تزریق واکسیناسیون کمال تشکر را دارم .
لینک ثبت نام کد فراگیر اتباع خارجی .
از طریق سامانه هم ثبت نام امکان پذیر نیست.
دارن افراد بالای ۱۸ سال رو میزنن ولی افراد پر خطر خارجی رو نه.
البته گله ای هم نیست. ما شهروند درجه سه این جامعه هستیم.
از نظر پزشکا هم مریض افغانی با مریض ایرانی فرق داره، قسم پزشکی رو هم اصلا یادشون رفته