ویروس کرونا از آغاز ظهورش، هر بار با علائم مختلفی بروز کرده است که برخی از آنان میتواند در صورت مشاهده تهدید کننده جدی جان مبتلایان باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، استرس، انزوا و اختلال در کارهای روزمره ما در طول همه گیری ویروس کرونا، بسیاری از ما را تحت تاثیر قرار داده و منجر به افزایش مشکلات مربوط به سلامتی از جمله افزایش وزن تا کمردرد شده است. هنگام مراجعه به درمانگاه با علائم ویروس کرونا، پزشکان به سه علامت مهم توجه میکنند؛
۱. چاقی
برخی از بیماران گفتهاند همه گیری به آنها کمک کرد تا متعهد شوند و آنها را برای موفقیت آماده کرده است، زیرا آنها زمان بیشتری برای خواب و ورزش داشتند. سایر بیماران میگویند که کار در خانه تلاشهای قبلی آنها را بهم ریخته است، زیرا آنها دسترسی راحتتری به غذا داشته و ممکن است به عنوان راهی برای آرامش به غذا روی آورده باشند.
این همه گیری باعث شد بسیاری از افراد مراجعه به پزشک مراقبتهای اولیه را به تاخیر بیندازند.
اغلب، تغییرات فشار خون، وزن، قند خون و سایر آزمایشگاههای خون ممکن است تا زمانی که به پزشک خود مراجعه نکنید، مورد توجه قرار نگیرد. این تغییرات ممکن است مسیرهای سلامتی بهتر یا بدتری را نشان دهند و مهم است که از آنها آگاه باشیم. بدون آگاهی، افراد میتوانند از سلامت خود عقب بمانند.
مدیریت وزن طولانی مدت میتواند پیچیده باشد. افرادی که کاهش وزن آنها به دلیل عاداتی که در طول همه گیری ایجاد شده بود از بین رفت، ممکن است احساس بی انگیزگی کنند و مطمئن نباشند چگونه دوباره شروع کنند.
هنوز برای ایجاد تغییرات دیر نیست. از هر کجا که میخواهید شروع کنید، میتوانید در مسیر بهتری حرکت کنید. با تیم مراقبتهای بهداشتی خود مجددا ارتباط برقرار کنید. در هر نقطه، میتوانید اقداماتی را انجام دهید تا خطرات سلامتی خود را کاهش داده و سلامت بدن خود را ارتقا دهید.
۲. شرایط قلبی
استرس همچنین یک عامل خطرزای اصلی قلبی عروقی است که به آن توجه کافی نمیشود. استرس پیامدهای فیزیولوژیکی مستقیم برای سیستم قلبی عروقی دارد، به ویژه با شیوع همه گیری که تعاملات اجتماعی ما را محدود کرده، استرس همراه با رفتارهای کم تحرک و تغذیه ناسالم، میتواند خطرات مشکلات قلبی عروقی را افزایش دهد. از دیدگاه او علائم قلبی این تغییرات رفتاری تا ۱۰ تا ۱۵ سال دیده نمیشود.
بیماران بدانند که اگر کم تحرک بودهاند، اکنون زمان مناسبی برای ورزش مجدد است. مشهور است که بیماران مبتلا به دیابت و چاقی پیامدهای بدتری را هنگام ابتلا به کووید-۱۹ دارند.
اگر شما در معرض خطر مشکلات قلبی عروقی هستید یا نگران آن هستید، میتوانید هم اکنون به متخصص قلب مراجعه کرده و مراقبتهای پیشگیرانه از سلامت خود را آغاز کنید.
۳. درد پشت و گردن
بعد از اینکه افراد زیادی به کار در خانه روی آوردند، درد کمر و گردن نیز در حال افزایش است.
تغییرات در شیوه زندگی باعث شد بسیاری از افراد کم تحرک بوده و در خانه بنشینند و محیطهای کار از خانه اغلب به اندازه محیطهای معمولی کار ایده آل نیستند.
به بیماران درباره درد کمر و گردن توصیه می شود اگر در خانه کار میکنند، ارگونومی محیط کارتان را بهبود بخشید که چگونه بهتر بنشینند و گردن و بدن خود را در موقعیت ایدهآل نگه دارند.
مراقب وضعیت خود باشید و وقتی مینشینید، چیزی روی صندلی خود داشته باشید که از کمر شما حمایت کند. همیشه سعی کنید زانوها را در سطح باسن خود قرار دهید. یکی از راههای این کار این است که یک جعبه یا کوسن را در زیر میز کار خود قرار دهید تا بتوانید پاهای خود را روی آن قرار دهید. هنگام استفاده از رایانه، چیزی برای مچ دست خود داشته باشید و آنها را در حالت خنثی نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که چشمان شما در سطح کامپیوتر شما قرار دارد و به بالا یا پایین نگاه نمیکنید.