رئیس کمیته ملی موزههای ایران گفت: موزه آستان قدس رضوی از قدیمیترین موزههای فعال کشور است که بیش از ۱۰ قرن فعالیت دارد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛سیداحمد محیط طباطبایی در ارتباط مجازی با مراسم رونمایی از پوستر و سایت
وی گفت: تلفیق بین فرهنگ شیعی و تاریخ ایران در هیئتهای مذهبی و وقف، نشانه یک تفکر و اندیشه است که چگونه از ثروت و توان خود برای خدمت به عموم مردم بتوان بهره گرفت؛ این اقدام کار قلبی است و کاری که از دل و جان برخاسته باشد استمرار پیدا میکند.
رئیس کمیته ملی موزههای ایران با اشاره به ثبت برخی قرآنهای نفیس موزه رضوی در حافظه جهانی، ابراز امیدواری کرد: برگزاری این همایش بتواند الگویی را تعریف کند که در همه کتابخانهها و موزهها از جمله کتابخانه ملی پیاده سازی شود.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی هم دراین مراسم با اشاره به وجود مجموعهای غنی از آثار فرهنگی در کتابخانههای آستان قدس رضوی، خارج کردن این گنجینه از گمنامی و تسهیل شرایط استفاده پژوهشگران از آن را مهم و ضروری دانست و گفت: برای توسعه فرهنگ اسلامی، باید آثار برجسته شیعی از کتابخانهها خارج و در دسترس پژوهشگران قرار گیرد و هیچگونه محدودیتی برای دریافت این منابع نباید وجود داشته باشد.
دکتر عبدالحمید طالبی افزود: باید برای خروج داشتههای فرهنگی و تمدنی آستان قدس رضوی از گمنامی، تلاش کرده و آنچه را که زمینه پیشرانی مسلمانان در علم و دانش است را به مخاطبان معرفی کرد.
وی موزهها و کتابخانههای این آستان مقدس را پیشران گفتگوهای بین فرهنگی دانست و گفت: فعالیتهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در زمینه دیجیتالسازی، مرمت سازی نسخهها و فهرستنویسی با بالاترین استاندارد در حال انجام است که جای تقدیر دارد و باید آن را توسعه داد.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، همچنین برگزاری همایش بینالمللی «فعالیتهای داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی کتابخانهها، موزه و مراکز آرشیوی»، را فرصتی برای کسب تجربههای جدید و ارائه آن به دیگر ملل دانست.
طالبی همچنین با تأکید بر حمایت همهجانبه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در برگزاری این همایش بینالمللی این امر را فرصتی برای توسعه فرهنگ فعالیتهای داوطلبانه برشمرد.
سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی قصد دارد با برگزاری همایش بینالمللی «فعالیتهای داوطلبانه: فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات در کتابخانهها، موزهها و مراکزآرشیوی» توسعه کمی و کیفی خادمیاری در عرصه کتاب و کتابخوانی و استفاده از سرمایههای اجتماعی را دنبال کند.